GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Algemeen

 • Wat doet GGZ Friesland?
  GGZ Friesland is de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Friesland. Wij zijn er voor mensen die kampen met psychische problemen of een psychiatrische stoornis, zoals een depressie, angst, een dwangstoornis of een fobie.

  De hulp die GGZ Friesland biedt, varieert van thuiszorg tot tijdelijke opname in een kliniek, van groepstherapie tot een deeltijdbehandeling. Er zijn aparte mogelijkheden voor kinderen en jongeren (www.kinnik.nl) en volwassenen en ouderen. De zorg is in eerste instantie gericht op herstel van de stoornis. Wanneer herstel niet mogelijk is, dan begeleiden we mensen gedurende een langere tijd. Samen met hen proberen we hun problemen dragelijk te maken en ervoor te zorgen dat ze (beter) mee kunnen draaien in de maatschappij.

 • Voor welke psychische problemen kan ik bij jullie terecht?
  U kunt bij GGZ Friesland terecht voor uiteenlopende klachten. Bijvoorbeeld als u:
  - voortdurend angstig of paniekerig bent;
  - in de war bent of dingen ziet of hoort die er niet zijn;
  - zich langdurig somber en lusteloos voelt;
  - niet meer over straat durft;
  - erg gespannen of prikkelbaar bent;
  - erg moeite heeft u te concentreren;
  - een traumatische ervaring hebt meegemaakt en moeite heeft dit te verwerken;
  - ongezond eetgedrag heeft;
  - zich erg eenzaamheid voelt of weinig of geen sociale contacten heeft
  - klachten op seksueel gebied heeft;
  - verstoorde relaties heeft met anderen (partner, familie, vrienden, buren).

  Wij helpen mensen die vanwege deze problemen gedeeltelijk zijn vastgelopen in hun dagelijks leven en moeite hebben om de draad weer op te pakken. Meer informatie.

 • Wie werken er bij GGZ Friesland?
  Verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, activiteitenbegeleiders, artsen, artsen in opleiding, arts-assistenten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, psychotherapeuten, psychologen, psychologisch assistenten, psychiaters, orthopedagogen, psychomotore therapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, preventiemedewerkers, medewerkers ondersteunende diensten, etc.

 • Kunnen psychische problemen eigenlijk wel opgelost worden?
  De meeste van onze patiënten blijven gewoon thuis wonen. Ze volgen bijvoorbeeld een deel van de dag een behandeling in de buurt of krijgen begeleiding thuis. Als dat niet voldoende is dan kan het nodig zijn iemand tijdelijk op te nemen. Niet in alle gevallen is er iets aan een psychiatrische ziekte te doen. Soms zit er niets anders op dan met het probleem te leven. Met goede begeleiding voorkomen we dat de patiënt verder achteruit gaat en proberen we het maatschappelijk functioneren te verbeteren.

 • Ik kan PDF-bestanden op deze website niet openen (Adobe). Hoe kan dat?
  PDF-bestanden worden vaak op Internet gebruikt en worden gezien als een standaardformaat. Om deze bestanden te kunnen lezen heeft u de gratis Acrobat Reader van Adobe nodig. Deze kunt u gratis downloaden. Na installatie kunt u zonder problemen de PDF-bestanden openen.

  Mocht u ondanks deze instructie niet in staat zijn om de bestanden te lezen of uit te printen, neem dan contact met ons op. We zullen u dan verder helpen en eventueel een papieren versie toesturen.

 • Ik heb een vraag/opmerking over de website.
  Voor vragen en/of opmerkingen over onze website kunt u ons e-mailen. Hiervoor kunt u het formulier op de contactpagina gebruiken.