Herstel staat voorop

GGZ Friesland is dé instelling op het gebied van geestelijke gezondheid

We zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. En hun familie en naasten. We behandelen vanuit een integrale benadering, zetten de herstelvraag van onze patiënten centraal en werken in de driehoek patiënt, naaste en medewerker. Zo dragen we bij aan herstel.

GGZ Friesland heeft een acute en crisisfunctie voor de hele provincie. Ons zorgaanbod is breed; van crisisopvang tot langdurige intensieve behandeling, van ambulant tot klinisch, van kinder- en jeugdpsychiatrie tot ouderenpsychiatrie.

Voor specialistische ggz, preventie en ondersteuning werken we samen met Synaeda en zorgpartners in de regio. Als kerninstelling behouden we de regie op de inrichting van het zorglandschap in ons werkgebied.

Wietske Posthuma

Veelgestelde vragen

Ik weet niet zeker of ik de patiënt door moet verwijzen naar GGZ Friesland. Bij wie kan ik terecht voor mijn vragen?

We bieden ook consultatie aan. Mocht je twijfelen over GGZ Friesland en een afdeling, neem dan contact op met de zorgadministratie van de afdeling. De contactgegevens staan in ZorgDomein of op onze locatie-pagina. 

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. In het intakegesprek met de patiënt bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we iemand het beste kunnen behandelen. We vragen de patiënt meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Waar kan ik GGZ Friesland vinden in ZorgDomein?

  1. Klik op ‘Geestelijke gezondheidszorg’.  
  2. Kies de stoornis die van toepassing is. Weet u het niet of kunt u GGZ Friesland niet vinden onder deze stoornis? Kies dan ‘Overige zorgvragen Geestelijke gezondheidszorg’. 
  3. Vink ‘Specialistische ggz’ aan. 
  4. Kies het juiste zorgproduct in de dichtstbijzijnde regio. Let op: er is een uitklapmenu met ‘Toon nog … andere producten’.
  5. Kun je ons niet vinden? Zoek dan op ‘GGZ Friesland’ in de zoekbalk bovenin. 

Wat zijn de wachttijden van GGZ Friesland of de afdeling waar ik de patiënt heen verwijs?

Alle wachttijden hebben we op 1 plek gezet.

Heb je hulp nodig?

Neem dan contact met op je huisarts. Je huisarts verwijst je door naar GGZ Friesland. Je kunt jezelf niet aanmelden voor een behandeling.