Familie of naaste in zorg

Wanneer u als familie, naaste of vriend betrokken bent bij iemand met psychiatrische problemen, dan heeft dat vaak ook veel impact op uw leven. U wilt er graag zijn voor uw partner, kind, ouder, vriend of naaste, maar het kan zijn dat u daardoor uzelf bijna vergeet. Het is vaak intensief om iemand met psychiatrische klachten bij te staan en te ondersteunen.

Familievertrouwenspersoon

De familievertrouwenspersoon, Jettie Zijlstra, kan luisteren naar uw verhaal en kan u ondersteuning bieden. Jettie heeft nauwe contacten met onze behandelaren en doet er alles aan om de samenwerking tussen u, de patiënt en onze hulpverleners goed te laten verlopen. 

Lees hier meer over de familievertrouwenspersoon en haar contactgegevens. 

Familieraad

Familie en naasten zijn een belangrijk onderdeel in de zogenaamde triade -de samenwerking tussen patiënt, hulpverlener en naastbetrokkenen- als het gaat om de herstelroute van patiënten bij GGZ Friesland. De Familieraad behartigt de gezamenlijke belangen van de naastbetrokkenen. De Raad bestaat uit mensen die affiniteit hebben met de geestelijke gezondheidszorg en op constructieve wijze willen meedenken over en bijdragen aan het familiebeleid binnen GGZ Friesland.

Meer weten over de Familieraad? Klik hier voor meer informatie.

Familie-ervaringsdeskundige

De familie-ervaringsdeskundige van GGZ Friesland ondersteunt familie, vrienden en naasten van patiënten. Dat doet zij vanuit haar eigen ervaring als familielid van een patiënt. 

Lees meer over de familie-ervaringsdeskundige van GGZ Friesland en de contactgegevens daarvan

Een kritische vraag, ontevreden of een klacht?

GGZ Friesland zet zich in voor goede zorg, die aansluit bij wat uw familielid of naaste nodig heeft. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent. Het is belangrijk dat u ons dat zo snel mogelijk vertelt, zodat we samen met u naar een oplossing kunnen zoeken. Wij horen bovendien graag wat beter kan.  

Lees meer over hoe u een klacht kenbaar kunt maken en wie u daarbij kan ondersteunen.

 

Direct hulp nodig?