Zelfhulpprogramma's

U kunt gratis gebruik maken van de zelfhulpprogramma's van GGZ Friesland. Hiervoor hoeft u alleen een account aan te maken bij ons zelfhulpplatform via de aanmeldpagina. Via dit platform bieden we de volgende zelfhulpprogramma's: 

Mindfulness training 
Wilt u meer mindful in het leven staan? In deze zelfhulp training maakt u kennis met de basisbeginselen van mindfulness. De training bestaat uit 9 online sessies waarin u leert bewust te zijn van uw ervaringen, gedachten en uw reactie.  

Pak uw somberheid aan 
Heeft u last van somberheid? U kunt er iets aan doen! In de training Pak uw somberheid aan krijgt u informatie over somberheid. U onderzoekt hoe uw somberheid in elkaar zit en u leert stapje voor stapje wat u kunt doen om u minder somber te voelen. De training bestaat uit 6 online sessies. 

Lekker slapen 
Woelen is niet fijn. De uren op uw klok voorbij zien tikken ook niet. U kunt geen schaapje meer zien. U wilt gewoon lekker slapen. Leer hoe u uw nachtrust kunt verbeteren en word voortaan uitgerust en uitgeslapen wakker. De training bestaat uit 5 online sessies. 

Fluitend naar uw werk 
Deze training is ontwikkeld voor iedereen die (langdurige) werkstress ervaart en hierdoor met minder plezier naar het werk gaat. In deze training leert u over stress. Hoe ontstaat het en wat kunt u eraan doen. De training bestaat uit 6 online sessies.  

Minder piekeren 
Piekert u veel? U kunt er iets aan doen! In de training Minder piekeren leert u hoe u uw gepieker onder controle kunt krijgen. De training bestaat uit 7 online sessies. 

Betrokken omgeving 
Ook als naaste van iemand met psychische klachten wordt er veel van u gevraagd. In deze training krijgt u tips en trucs om anders om te gaan met de situatie van uw naaste en uzelf. Met oefeningen gaat u hiermee aan de slag. Zo leert u om meer balans aan te brengen in de zorg voor de ander en de zorg voor uzelf. 

Direct hulp nodig?