Zelfhulpprogramma's

U kunt gratis gebruik maken van de zelfhulpprogramma's van GGZ Friesland. Hiervoor hoeft u alleen een account aan te maken bij ons zelfhulpplatform via de aanmeldpagina. Via dit platform bieden we de volgende zelfhulpprogramma's: 

Dankbaarheid tijdens de Corona-crisis 

Het is makkelijk om in tijden van de Corona-crisis veel negatieve gedachtes te hebben en alleen te focussen op wat er misgaat. Daarom kan het helpen om te focussen op dingen waar je dankbaar voor bent. De bestaande dankbaarheidsmodule is aangepast, zodat hij aansluit op de actualiteit en mensen ook in deze tijd dankbaar kunnen zijn. 

Mentaal sterk tijdens de Corona-crisis 

De module bestaat uit twee onderdelen: In het eerste deel willen we begrip tonen voor de gevoelens en gedachten die mensen kunnen hebben in deze tijd. Eigenlijk is alles begrijpelijk. Daarnaast benadrukken we dat het belangrijk is die gevoelens te accepteren en er niet tegen te vechten. 

In het tweede deel geven we praktische tips voor het omgaan met de Corona-crisis. In dit onderdeel worden 6 vragen gesteld en op al die 6 vragen wordt antwoord gegeven. De 6 vragen zijn als volgt: 

  • Hoe blijf je je verbonden voelen? 
  • Wat kun je wel controleren? 
  • Moet je het nieuws blijven volgen? 
  • Hoe voel je je voldaan? 
  • Hoe zorg je voor jezelf? 
  • Hoe ga je om met onzekerheid en teleurstelling? 

Er kan gekozen worden om 1 of meer van de vragen over te slaan en alleen antwoord te krijgen op de vraag die het meest aanspreekt. De module is kort en bonding, maar bevat veel informatie. Er kan na deze module besloten worden om een verdiepende module te volgen zoals “Mindfulness”, “Dankbaarheid”, of “Beter slapen”. 

Mindfulness training 
Wilt u meer mindful in het leven staan? In deze zelfhulp training maakt u kennis met de basisbeginselen van mindfulness. De training bestaat uit 9 online sessies waarin u leert bewust te zijn van uw ervaringen, gedachten en uw reactie.  

Pak uw somberheid aan 
Heeft u last van somberheid? U kunt er iets aan doen! In de training Pak uw somberheid aan krijgt u informatie over somberheid. U onderzoekt hoe uw somberheid in elkaar zit en u leert stapje voor stapje wat u kunt doen om u minder somber te voelen. De training bestaat uit 6 online sessies. 

Lekker slapen 
Woelen is niet fijn. De uren op uw klok voorbij zien tikken ook niet. U kunt geen schaapje meer zien. U wilt gewoon lekker slapen. Leer hoe u uw nachtrust kunt verbeteren en word voortaan uitgerust en uitgeslapen wakker. De training bestaat uit 5 online sessies. 

Fluitend naar uw werk 
Deze training is ontwikkeld voor iedereen die (langdurige) werkstress ervaart en hierdoor met minder plezier naar het werk gaat. In deze training leert u over stress. Hoe ontstaat het en wat kunt u eraan doen. De training bestaat uit 6 online sessies.  

Minder piekeren 
Piekert u veel? U kunt er iets aan doen! In de training Minder piekeren leert u hoe u uw gepieker onder controle kunt krijgen. De training bestaat uit 7 online sessies. 

Betrokken omgeving 
Ook als naaste van iemand met psychische klachten wordt er veel van u gevraagd. In deze training krijgt u tips en trucs om anders om te gaan met de situatie van uw naaste en uzelf. Met oefeningen gaat u hiermee aan de slag. Zo leert u om meer balans aan te brengen in de zorg voor de ander en de zorg voor uzelf. 

Direct hulp nodig?