Cursusaanbod

We bieden regelmatig trainingen en cursussen aan voor naasten. Hieronder ziet u een overzicht met trainingen en cursussen die momenteel plaatsvinden:

Informatieavond 'Ondersteuning bieden aan een suïcidaal persoon'

Als naaste van iemand die gedachten heeft aan zelfdoding, ziet u zichzelf voor een enorme uitdaging staan. U wilt de ander zoveel en goed mogelijk steunen, maar dat valt lang niet altijd mee. GGZ Friesland biedt voor familieleden en naastbetrokkenen van suïcidale patiënten daarom een gratis informatieavond aan. Deze avond kan u helpen bij het beter begrijpen van suïcidaliteit, maar geeft u ook handvatten over hoe u met de situatie om kunt gaan. Lees hier meer informatie over deze avond en meld u aan.

Cursus 'Handvatten en steun bij een psychische kwetsbaarheid in uw naaste omgeving'

De impact van een behandeling van iemand met een psychische kwetsbaarheid kan groot zijn. Er zijn momenten dat u snel moet handelen, zonder dat u zich echt goed kunt realiseren wat er gaande is. Dit kan impact hebben op uw eigen lichaam en geest. Zo kunnen er klachten ontstaan, zoals slecht slapen en veel piekeren. Om goed uw dierbare bij te kunnen staan en ook goed voor uzelf te zorgen, is de cursus 'Handvatten en steun bij een psychische kwetsbaarheid in uw naaste omgeving' in het leven geroepen. Lees hier meer informatie over de cursus en meld u aan.

Direct hulp nodig?