Familie en naasten

Familie en vrienden zijn van onschatbare waarde voor het herstel van patiënten. We werken vanaf het begin van de behandeling samen met familie, naasten en goede vrienden. Hoe we dat doen, hebben we vastgelegd in ons Familie- en naastenbeleid.

Een patiënt mag altijd iemand meenemen naar een gesprek of behandeling. U kunt van grote steun zijn voor uw familielid of vriend. Daarnaast kunt u meer informatie geven, zodat we een goed beeld krijgen van wat er aan de hand is en hoe we daarbij kunnen helpen. We vinden het ook belangrijk om ondersteuning te bieden aan familie en naasten. Het kan erg intensief zijn als er in uw directe omgeving iemand psychiatrische klachten heeft. Misschien voelt u zich machteloos of verdrietig. Of wilt u meer over de aandoening weten en hoe u daar goed mee om kunt gaan.

Bij wie kan ik terecht?

Vanaf het begin van de behandeling heeft u een vast contactpersoon. Vragen en twijfels kunt u altijd bespreken met uw contactpersoon. Hij of zij kan u meer vertellen over hoe het gaat met uw familielid of naaste en over hoe u hem of haar het beste kunt ondersteunen. GGZ Friesland biedt aan familie en naasten verschillende vormen van ondersteuning:

Klik hier voor meer informatie over bovenstaande vormen van ondersteuning. 

 

Direct hulp nodig?