Ik maak me zorgen

Neem contact op met je huisarts als je je zorgen maakt om iemands psychische gezondheid. De huisarts kan GGZ Friesland inschakelen als dat nodig is. Wij zoeken contact met diegene om wie je je zorgen maakt. Ook een medewerker van een andere organisatie of een wijk- of gebiedsteam kan iemand aanmelden.  

 

Wat doet GGZ Friesland?

Iemand van GGZ Friesland zoekt contact met diegene waarover jij je zorgen maakt. Soms komt het voor dat die persoon geen contact wil met hulpverleners. Dat noemen wij zorgmijders. Onze medewerkers proberen toch in contact te komen. Ze benaderen ook ‘zwervende patiënten’ op plaatsen waar zij verblijven. Dit kan op straat zijn of in een opvang.   

Het komt voor dat patiënten meerdere problemen hebben. Problemen over geldzaken of op het gebied van lichamelijke gezondheid bijvoorbeeld. We werken daarom goed samen met andere organisaties. 

Wij werken samen met:

  • De GGD (de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst)
  • Instellingen voor maatschappelijke opvang
  • Woningbouwverenigingen
  • Verschillende pensions
  • Gemeentes
  • Wijk- en gebiedsteams
  • Politie

Veelgestelde vragen

Een familielid of naaste van me is aangemeld. Wanneer krijgen we bericht voor de eerste afspraak?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen diegene eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we iemand het beste kunnen behandelen. We vragen meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Het gaat niet goed met iemand die ik ken. Ik maak me hier zorgen over. Kan ik een afspraak maken?

Neem contact op met je huisarts als je je zorgen maakt om iemands psychische gezondheid. De huisarts kan GGZ Friesland inschakelen als dat nodig is.