GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Pilot Smart Alert

GGZ Friesland onderzoekt in samenwerking met het lectoraat Zorg & Innovatie in de Psychiatrie van de NHL Hogeschool tijdens een pilot de mogelijkheden van de app Smart Alert. Deze app moet met behulp van diverse sensoren een manische of depressieve periode kunnen herkennen. GGZ Friesland wil hiermee in de toekomst cliënten ondersteunen door belangrijke gedragsveranderingen inzichtelijk te maken via de smartphone.

Kun je met een smartphone een nieuwe manie voorspellen?

Smart Alert registreert hoe actief je bent op een dag. Dit doet de app door onder andere je stappen, belgedrag, social media gebruik en slaapactiviteit te meten. Op basis van deze informatie kan de app je vertellen of je eventueel richting een manie of een depressie gaat. Doordat de app je bewust maakt van je gedrag, kan je hier voortijdig op inspelen. De informatie is alleen voor de gebruiker zelf!

Wil je ons helpen met het door ontwikkelen van deze app en de zorg voor cliënten met een stemmingsstoornis te verbeteren? Meld je dan hier aan voor de pilot! Voor meer informatie kun je de informatiefolder over de pilot downloaden of mailen naar innovatie@ggzfriesland.nl.