Walk into the light 2023

Geplaatst op: 26-06-2023

In de week van Wereld Suïcide Preventie Dag (WSPD) organiseert Stichting Suïcide Preventie Centrum in samenwerking met verschillende partners op verschillende plekken in Nederland voor de derde keer een Walk into the light. Een wandeling naar het licht om stil te staan bij de mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen, aandacht te vragen voor mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten en hun naasten.  

Loop jij mee? 
In Friesland vindt de Walk into the light dit jaar plaats op donderdag 7 september a.s. in IJlst. De Walk begint om 06.15 uur met een wandeltocht van zo’n vier kilometer. Daarna worden we met koffie- en/of thee ontvangen om samen stil te staan bij het thema suïcidepreventie.  

Deze Walk wordt door GGZ Friesland in samenwerking met o.a. GGD Fryslân, de gemeente Súdwest-Fryslân en de Stichting Suïcide Preventie Centrum georganiseerd.  

Aanmelden kan op www.walkintothelight.nl of download de flyer of poster voor meer informatie. 

Wereld Suïcide Preventie Dag 
Op vrijdag 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag (WSPD). De dag waarop we wereldwijd stilstaan bij alle mensen die zijn overleden door zelfdoding, mensen die een poging hebben overleefd of aan zelfdoding denken en familie, vrienden en anderen die door suïcide geraakt zijn. Ieder jaar worden er rond deze datum verschillende activiteiten en initiatieven georganiseerd om aandacht te vragen voor dit belangrijke thema.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?