Prijs voor bedrijfsrestaurant De Hege Wier

Geplaatst op: 18-12-2017

Bedrijfsrestaurant De Hege Wier is winnaar geworden van de Lammerts van Bueren Inspiratieprijs 2017. Het team van het restaurant kreeg afgelopen vrijdag tijdens het Eindejaarsevent van GGZ Friesland de meeste stemmen. Er waren in totaal vijf genomineerden. De prijs bestaat uit een schaal en een cheque ter waarde van 2500 euro ten behoeve van het werk in het restaurant.

Bijna zevenhonderd medewerkers brachten in het WTC Expo in Leeuwarden hun stem uit op een van de vijf genomineerden. Halverwege de middag sloot de stembusgang en bij het tellen van de stemmen had Bedrijfsrestaurant De Hege Wier met 32 procent het hoogste aantal. Ton Dhondt maakte namens de Raad van Bestuur de uitslag bekend ten overstaan van een zaal met enkele honderden aanwezigen.

Het restaurant op de Hege Wier biedt aan deelnemers van MindUp een ervaringsplek met zinvolle dagbesteding. Hiermee verbeteren hun kansen op een leuke werkplek buiten de ggz enorm. Het mes snijdt ook nog eens aan twee kanten, want ze verzorgen dagelijks voor de bezoekers van het restaurant een uitstekende lunch en vergadercatering. Een goed voorbeeld van hoe de herstelvisie in de praktijk werkt, want het is voor patiënten én medewerkers van toegevoegde waarde. Het legt een mooie basis voor fit en gezond leven. Sommigen noemen het zelfs wel het beste bedrijfsrestaurant van Nederland: gezond en grotendeels biologisch Het restaurant levert altijd de perfecte cappuccino, lekkere maaltijden en de medewerkers zijn altijd goed gehumeurd.

Om stemmen te 'winnen' hadden medewerkers Hans en Edwin namens het restaurant iets leuks bedacht: ze zetten her en der in het WTC kistjes met mandarijnen neer, inclusief stemoproep. Dat bleek te helpen. 'Wat we met het geld gaan doen, goede vraag', zei Hans na de zege in een eerste reactie. 'Ik heb nog geen idee, daar moeten we even goed over nadenken. Dit komt toch onverwacht. Maar we zijn er uiteraard heel erg blij mee.'

Ben Jansma, ervaringsdeskundige op de KVB Franeker, eindigde in de uitverkiezing op de tweede plaats. Kliniek kind en jeugd van Kinnik, die via de NVR-methodiek het aantal separaties drastisch wist terug te dringen, werd derde. De twee andere genomineerden waren Ferdi Starrenburg (psychiater HIC-kliniek Leeuwarden) en Titia de Haan (persoonlijk begeleider BW Workum).

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?