Walk into the Light 2024

Op de Wereld Suïcide Preventie Dag (WSPD) organiseert Stichting Suïcide Preventie Centrum in samenwerking met verschillende partners op verschillende plekken in Nederland voor de vierde keer een Walk into the Light. Een wandeling naar het licht om stil te staan bij de mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen, aandacht te vragen voor mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten en hun naasten.  

 

Loop jij mee? 
In Friesland vindt de Walk into the Light dit jaar plaats op dinsdag 10 september in Grou. We verzamelen tussen 05.15 uur en 05.30 uur bij station Grou-Jirnsum. Het programma start om 05.30 uur met een openingswoord en een bijdrage van een gastspreker. Om 06.00 uur begint de wandeltocht van ongeveer vier kilometer. Na de wandeling komen verschillende mensen aan het woord en sluiten we af met een gedicht. Daarna is er gelegenheid om gezamenlijk te ontbijten en stil te staan bij het thema suïcidepreventie. 
 

Deze Walk wordt door GGZ Friesland in samenwerking met o.a. GGD Fryslân, de gemeente Leeuwarden en Stichting Suïcide Preventie Centrum georganiseerd.  

 

  • Wanneer: dinsdag 10 september
  • Tijd: van 05.15 tot 08.00 uur
  • Locatie: Stationsweg 47, 9001 ZK, Grou

 

Wereld Suïcide Preventie Dag 
Op dinsdag 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag (WSPD). De dag waarop we wereldwijd stilstaan bij alle mensen die zijn overleden door zelfdoding, mensen die een poging hebben overleefd of aan zelfdoding denken en familie, vrienden en anderen die door suïcide geraakt zijn. Ieder jaar worden er rond deze datum verschillende activiteiten en initiatieven georganiseerd om aandacht te vragen voor dit belangrijke thema.

 

Meer informatie en aanmelden
Kijk op www.walkintothelight.nl. Deelname is gratis.