Over ons

Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. Voor mensen met ernstige psychiatrische problemen. We bieden zorg op twaalf locaties, verspreid over de provincie Friesland. Zo helpen we patiënten zo veel mogelijk in hun vertrouwde omgeving.  

Samen naar herstel  

We behandelen veel verschillende stoornissen binnen GGZ Friesland. Onze aandacht gaat daarbij altijd naar het herstel van de patiënt. Zij maken zelf keuzes op weg naar herstel, met hulp van onze medewerkers. We werken ook nauw samen met familie en naasten, want herstellen doe je samen.    

Missie  

Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben.  

Visie  

  • Wij zijn er om samen werk te maken van herstel.
  • Wij zijn er voor iedereen met ernstige psychiatrische aandoeningen.
  • Wij zijn er voor gespecialiseerde behandeling en ondersteuning, 24/7 en dichtbij.
  • Wij zijn er voor naastbetrokkenen.
  • Wij zijn er om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek.
  • Wij zijn erop uit om goed samen te werken.
  • Wij zijn er om een bijdrage te leveren aan een gezonde Fryske Mienskip.
  • Wij zijn er voor kennisdeling.

Kernwaarden  

Wij zijn bekwaam, betrokken en bevlogen. Dat zijn onze kernwaarden. Hieronder lichten we deze toe.  

Bekwaam  

Ons werk is gebaseerd op professionele kennis en vaardigheden. We zijn een kennisinstituut en we bouwen aan een professioneel werkklimaat. Daarbij staan we open voor feedback en leren van fouten. We gebruiken het begrip 'dubbele professionaliteit'. Dat betekent dat ambachtelijke competenties samenvoegen met herstelgericht werken. 
 

Betrokken  

We werken samen. Samen met de patiënt, met de familie en naastbetrokkenen. We zijn letterlijk dichtbij en goed bereikbaar. Het gesprek met de patiënt zien wij als een gesprek tussen twee deskundigen.  

Bevlogen  

We zijn toegewijd. We beseffen dat de persoonlijke relatie de basis vormt van ons werk. We bieden daadwerkelijk hoop op herstel en zijn er 24/7.  

Geschiedenis  

Geschiedenis GGZ Friesland