Op deze pagina

Zelfhulpprogramma's

Je kunt gratis gebruikmaken van de zelfhulpprogramma's van GGZ Friesland. Met zelfhulpprogramma's leer je meer over een bepaald onderwerp. Je krijgt informatie en tips die jou kunnen helpen. De zelfhulpprogramma's kun je online volgen. Dit doe je via ons speciale systeem. Je kunt hiervoor een account aanmaken via deze link. Heb je al een account? Dan kun je hier inloggen om toegang te krijgen tot de zelfhulpprogramma's.  
 
Hieronder lees je welke zelfhulpprogramma's je kunt volgen.  

Direct naar

Mindfulness

In dit zelfhulpprogramma maak je kennis met de basis van mindfulness. Met mindfulness leer je om in het hier-en-nu te leven. Je focust op wat je nu voelt en denkt. Dit doe je zonder erover te oordelen of erop te reageren. Dit programma bestaat uit 9 onderdelen.  

Pak je somberheid aan

In dit zelfhulpprogramma krijg je meer informatie over somberheid. Je onderzoekt hoe het komt dat jij je somber voelt. En je leert stapje voor stapje wat je kunt doen om je minder somber te voelen. Dit programma bestaat uit 6 onderdelen.

Lekker slapen

In dit zelfhulpprogramma krijg je informatie over slapen. Je leert hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren. Zodat je in het vervolg uitgerust en uitgeslapen waker wordt. Dit programma bestaat uit 5 onderdelen.

Fluitend naar je werk

In dit zelfhulpprogramma leer je meer over stress. Je leert hoe stress ontstaat. En je leert wat je kunt doen om minder stress te voelen. Deze module is bedoeld voor mensen die veel stress door het werk ervaren. En hierdoor met minder plezier naar het werk gaan. Dit programma bestaat uit 6 onderdelen

Minder piekeren

In dit zelfhulpprogramma leer je hoe je gepieker onder controle kunt krijgen. Dit programma bestaat uit 7 onderdelen.

Betrokken omgeving

Deze module is bedoeld voor familie en naasten van mensen met psychische klachten. In dit zelfhulpprogramma krijg je tips over hoe je om kunt gaan met jullie situatie. Je gaat aan de slag met verschillende oefeningen. Zo leer je om meer balans aan te brengen in de zorg voor de ander. En in de zorg voor jezelf. 

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen je eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we jou het beste kunnen helpen. We vragen je meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Kan ik mijn behandelaar spreken?

De receptie of zorgadministratie kan kijken of jouw behandelaar er is. Is hij of zij er niet? Dan maken we een terugbelverzoek. We hebben alle telefoonnummers van de recepties of zorgadministratie op 1 pagina gezet.

Ik heb een vraag over mijn medicatie. Bij wie kan ik terecht?

Bel de zorgadministratie waar je in behandeling bent. De medewerker van de zorgadministratie helpt je verder. De telefoonnummers vind je hier: locatie-overzicht.