Herstel staat voorop

GGZ Friesland is dé instelling op het gebied van geestelijke gezondheid

Herstel gaat niet altijd over beter worden. Het kan ook gaan over het leren omgaan met kwetsbaarheden. Samen kijken we naar welke doelen iemand wil behalen. En wat diegene daarvoor nodig heeft. 

Herstellen lukt het beste als je er niet alleen voor staat. In overleg betrekken we daarom graag familie en naasten bij de behandeling. Op onze website vind je alle informatie die je als familie of naaste nodig hebt als iemand die je kent in behandeling is. Of als je je zorgen maakt.

Wietske Posthuma

Veelgestelde vragen

Een familie of naaste van me is aangemeld. Wanneer krijgen we bericht voor de eerste afspraak?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen diegene eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we iemand het beste kunnen behandelen. We vragen meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Het gaat niet goed met iemand die ik ken. Ik maak me hier zorgen over. Kan ik een afspraak maken?

Neem contact op met je huisarts als je je zorgen maakt om iemands psychische gezondheid. De huisarts kan GGZ Friesland inschakelen als dat nodig is. 

Waar vind ik meer informatie over de verschillende soorten behandelingen?

Alle informatie over onze behandelingen vind je hier: Onze behandelingen.

Wat is het telefoonnummer van de afdeling die ik zoek? 

Alle locaties en afdelingen vind je op onze locatie-pagina. Daar staan ook de telefoonnummers bij.

Heb je hulp nodig?

Neem dan contact met op je huisarts. Je huisarts verwijst je door naar GGZ Friesland. Je kunt jezelf niet aanmelden voor een behandeling.