Op deze pagina

Zelfmoordpreventie

In Nederland kiezen jaarlijks nog steeds veel mensen voor zelfmoord. Wij vinden dat niemand het verdient om eenzaam en wanhopig te sterven. Daarom is het belangrijk dat we zelfmoord bespreekbaar maken. Als je zelf denkt ‘het hoeft voor mij niet meer’. Als je je zorgen maakt om een bekende. Of als iemand die jij kent al meerdere keren een zelfmoordpoging heeft gedaan. Hier vind je meer informatie over wat je kunt doen.

Direct naar

Ik denk aan zelfmoord

Vind jij het leven zo moeilijk dat je weleens denkt ‘voor mij hoeft het niet meer?’ Denk je na over zelfmoord en voelt dat als de enige uitweg? Misschien schaam je je voor je gedachten. Het lijkt dan vaak erg moeilijk om hier met iemand over te praten. Toch is het belangrijk dat je dit doet. Praten kan helpen om je gedachten te doorbreken. Praat er bijvoorbeeld over met jouw familie, vrienden of iemand anders die je vertrouwt.  

Maak ook een afspraak met je huisarts en vertel over je gedachten

Het kan fijn zijn om iemand mee te nemen naar de afspraak. Jouw huisarts kan je doorverwijzen naar GGZ Friesland. Wij helpen je om je emoties, gevoelens en gedachten beter te begrijpen. Wij zijn er voor je als je psychiatrische klachten hebt. We ondersteunen je om beter om te gaan met jouw klachten. En om opnieuw zin in het leven te krijgen. 

Wil je direct (anoniem) met een hulpverlener praten?

Ga dan naar www.113.nl of bel 113 Zelfmoordpreventie op telefoonnummer 113.