Lezing Jos de Keijser tijdens ontmoetingsdag voor nabestaanden na zelfdoding

Geplaatst op: 24-10-2018

Verder na suïcide door een dierbare... Hoe doe je dat en hoe kan wetenschappelijke kennis daar bij helpen? Jos de Keijser, bijzonder hoogleraar psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkzaam bij GGZ Friesland geeft er op zaterdag 3 november een lezing over in Noordlaren. Op die dag vind de jaarlijkse ontmoetingsmiddag plaats van de Groningse groep 'Nabestaanden na zelfdoding'.

De Keijser is bijzonder hoogleraar psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Door de combinatie van zijn werk in de praktijk bij GGZ Friesland en de Universiteit heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van suïcidaal gedrag, verlies na suïcide, moord en persoonsvermissing.

Hij is de auteur van het Handboek Traumatische Rouw dat binnenkort bij Boom verschijnt. In de circa één uur durende lezing zal hij ingaan op de vragen: Wat is rouw? In welke opzichten wijkt rouw na zelfdoding af van rouw na een natuurlijk overlijden? Wat kunnen familieleden doen om de nabestaanden bij te staan? Wanneer loop je ‘vast’ in de rouw en hoe kunnen lotgenoten en professionele hulpverleners helpen?

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?