GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Druk zijn en concentratieproblemen hebben

Een baan vraagt veel van u. Afspraken hoort u na te komen, soms kunt u anderen niet storen en tijdens vergaderingen moet u bijvoorbeeld lang naar dezelfde persoon luisteren. Maar wat als u voortdurend druk in uw hoofd bent en daardoor moeite hebt met al deze zaken.    

Onrust

Dan kan het zijn dat u een vorm van ADHD heeft. Eigenlijk beheerst chaos dan uw leven. Voortdurend is uw hoofd met van alles bezig. Als u op de bank een serie zit te kijken, denkt u ondertussen over alles na wat u die avond en de dag erna nog moet doen. U bent voortdurend dingen kwijt, omdat u moeite heeft met ordenen en opruimen. U kunt ook niet rustig stilzitten. Wachtrijen zijn voor u een ramp en misschien zijn uw voeten als u aan tafel zit wel constant in beweging of voelt u voortdurend de drang om op te staan.

Direct reageren

Ook in gesprekken heeft u last van deze onrust. U bent voordurend afgeleid door wat er om u heen gebeurt. Een langsrijdende scooter, een pen die valt of een geluid dat u hoort, trekt direct de aandacht. Daarbij bent u impulsief. U kunt soms zomaar een opmerking maken zonder daar eerst over na te denken. Ook in uw beslissingen bent u impulsief. Misschien bent u regelmatig van baan, studie of huis gewisseld of besluit u soms zomaar om nog dezelfde dag naar het zuiden van het land te gaan of op vakantie.

Als u hier last van heeft, kunt u daar veel hinder van ondervinden. ADHD is niet te verhelpen, maar met begeleiding kunt u wel leren met de chaos en drukte om te gaan.  

Lees meer: