Ontwikkelingsstoornissen

Wij zijn er voor mensen die door een complexe Autisme Spectrum Stoornis (ASS) niet meer goed functioneren in het dagelijks leven. Ze hebben door ASS vaak problemen op verschillende levensgebieden, zoals op school, op het werk, in de vrije tijd en in relaties met anderen. ASS komt het meest voor bij jongens en mannen.

Bij ASS is de prikkel- en informatieverwerking in uw hersenen verstoord. Het kan zijn dat wat u hoort, ziet, ruikt, proeft en voelt, op een andere manier verwerkt. U neemt losse details uit de wereld om u heen waar, maar u heeft moeite om die details te verwerken tot een samenhangend geheel. Het kan zijn dat u daar angstig of gefrustreerd van raakt. Of dat het tot verwarring en misverstanden leidt. Hierdoor heeft u veel moeite om u staande te houden in het dagelijks leven.

Ons doel

Een autismestoornis heeft u uw hele leven. Het is daarom belangrijk dat u daar goed mee leert omgaan. We helpen u begrijpen wat er aan de hand is en hoe het komt dat u bepaalde klachten heeft. Ons doel is dat u weer grip op uw leven krijgt en daardoor een goed en prettiger leven kunt leiden, ondanks de klachten die u door ASS ervaart.

We helpen mensen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Meer weten?

Direct hulp nodig?