Walk into the light 2022

Geplaatst op: 08-08-2022

Op 5 september organiseert Stichting Suïcide Preventie Centrum in samenwerking met verschillende partners op acht verschillende plekken in Nederland voor de tweede keer een Walk into the light. Een wandeling naar het licht om stil te staan bij de mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen, om aandacht te vragen voor/te geven aan naasten van suïcidaliteit en aan mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten.

Loop jij mee?
Walk into the light vindt in Friesland plaats in Harlingen en begint om 06.30 uur met een wandeltocht van zo’n vier kilometer. Daarna wordt er samen bij zonsopkomst ontbeten. Tot slot staan we kort stil bij hen die ons ontvallen zijn door suïcide, bij naasten van suïcide en die nu te maken hebben met suïcidale gedachten. Rond 07.45 uur ronden we af. Aanmelden kan op www.walkintothelight.nl of download de flyer voor meer informatie.

Wereld Suïcide Preventie Dag
Op vrijdag 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag (WSPD). De dag waarop we wereldwijd stilstaan bij alle mensen die zijn overleden door zelfdoding, mensen die een poging hebben overleefd od aan zelfdoding denken en familie, vrienden en anderen die door suïcide geraakt zijn. Ieder jaar worden er rond deze datum verschillende activiteiten en initiatieven georganiseerd om aandacht te vragen voor dit belangrijke thema.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?