GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Veranderingen in de zorg

Vanaf 1 januari 2015 krijgen we in Nederland te maken met nieuwe wetgeving in de zorg. De overheid wil met deze nieuwe wetgeving de geestelijke gezondheidszorg toekomstbestendig maken. Uitgangspunten van de veranderingen zijn: zorg dichterbij de burger organiseren, meer kijken naar wat iemand nog kan of met het eigen netwerk kan oplossen en pas specialistische hulp aanbieden als dit echt nodig is. Door de nieuwe wetgeving kan het zijn dat er voor u dingen veranderen. Wilt u weten of er voor u iets verandert vanaf 2015? Kijk hieronder per situatie welke veranderingen van toepassing zijn.

Verblijven bij GGZ Friesland
Forensische zorg bij GGZ Friesland
Basis GGZ en Specialistische GGZ
Eigen regie en kosten
Begeleiding bij werk en zelfstandig wonen

 

Begrippenlijst

De overheid gebruikt veel verschillende termen en afkortingen. Om de informatie duidelijk te maken, is er een begrippenlijst samengesteld met daarin alle begrippen die van belang zijn voor de komende veranderingen.
 

Online nieuwsbrief

Meld u aan voor de online nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle veranderingen in de zorg.

Meer informatie over mogelijke veranderingen in uw leefsituatie kunt u terugvinden op de website www.hoeverandertmijnzorg.nl en http://www.zorgwijzer.nl/faq/veranderingen-in-de-zorg


 

Overzicht veranderingen 2015

Onderstaande animatie van de Rijksoverheid geeft een eenvoudig overzicht van alle veranderingen die in 2015 plaatsvinden met betrekking tot de geestelijke gezondheidszorg.