Nog een maand tot de Socialrun; steun ons!

Geplaatst op: 29-08-2022

Op  16,17 en 18 en september gaat wederom een groep bikkels van GGZ Friesland drie dagen (dag en nacht) achter elkaar 555 kilometer hardlopen en gefietsen voor de Socialrun. Vorig jaar haalden we met dit prachtige project ruim €23.000 op voor dit goede doel! In tegenstelling tot 2021, toen we een ‘rondje door eigen provincie’ deden, gaan we nu de landelijke route lopen en fietsen. Ditmaal is dat in Zuid-Nederland op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september, met maar liefst 45 teams!

Bij de jaarlijkse Socialrun laten teams zich sponsoren. Geprobeerd wordt om via bepaalde bedragen, per kilometer of verpakt in een sponsorpakket, zoveel mogelijk geld op te halen. Het zijn bedragen als deze die de Stichting Socialrun helpen om projecten op te starten die moeten helpen om stigmatisering tegen te gaan van mensen met een psychische aandoening. 

De opbrengst gaat naar mooie initiatieven
Over die groep bestaan helaas nog altijd veel vooroordelen. Zo zouden ze niet in staat zijn een baan te behouden en zouden ze gemeden moeten worden, omdat ze onbetrouwbaar en onbekwaam zijn. Met de gelden uit de Socialrun worden projecten gestimuleerd om hier wat tegen te doen. Zo is er steun voor meer zogeheten sociale inclusie en ter bevordering van de openheid over psychische klachten. Dit jaar gaat er ook een deel naar initiatieven van GGZ Friesland. Deze initiatieven kunnen worden ingediend door medewerkers, naasten en patiënten. Zo komt een deel van het geld ten goede van ideeën en initiatieven die dichtbij onze organisatie staan en waar wij in geloven. 

Met elkaar. 
Tegen stigma’s. 
Voor het goede doel. 

Steun ons! 
De uitdaging moet niet alleen het afleggen van de 555 kilometer zijn, maar ook het ophalen van donaties en sponsoring. We houden niet zomaar het handje op; we gaan er vol voor, elk van de 555 kilometers lang! Steun ons! Dat kan op verschillende manieren, groot of klein. Bijvoorbeeld aan de hand van het adopteren van kilometers of simpelweg door sponsoring. 

Meer informatie over doneren of sponsorpakketten vind je hier.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?