Psychiatrie & licht verstandelijke beperking

Wij zijn er voor mensen met een licht verstandelijke beperking die moeite hebben met wat ze allemaal moeten doen en kunnen in de maatschappij. Hierdoor lopen ze vast en krijgen ze psychiatrische problemen.

U begrijpt sommige dingen niet goed. Of u weet niet hoe u iets moet aanpakken. Het lijkt alsof alles in uw leven tegenzit. Misschien heeft u iets vervelends meegemaakt. Hierdoor kan het leven heel zwaar en moeilijk voelen. U kunt psychiatrische problemen krijgen. Daar kiest u niet zelf voor, maar het kan wel gebeuren. U voelt zich angstig of verdrietig. Of u krijgt met iedereen ruzie. U voelt zich boos of in de steek gelaten. Het kan ook zijn dat het heel druk in uw hoofd is. Niet een beetje, maar heel erg. Het is belangrijk dat u hulp zoekt, zodat de klachten niet erger worden.

Wij zijn er voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische klachten.

Ons doel

We helpen u weer op weg. Samen met u kijken we hoe het kan dat u nu klachten heeft. We kijken of deze klachten met medicatie kunnen verminderen. We helpen u beter om te gaan met wat u moeilijk vindt. Bijvoorbeeld hoe u omgaat met uw emoties en gevoelens, of met lastige situaties. We laten u oefenen met nieuw gedrag. Zo leert u dat enge dingen best meevallen. En dat u meer kunt dan dat u zelf misschien denkt. Ons doel is dat het met onze hulp weer beter met u gaat.

Meer weten?

Direct hulp nodig?