Bewegen & ontspannen

Nederland in beweging 

Dit tv-programma komt iedere ochtend op NPO 1 en duurt 15 minuten en is zeer toegankelijk. Zo kom je toch aan je beweging!  

Mindfullness 

Dit kun je onder meer doen via de VGZ-app. Maar ook op Youtube kun je hier filmpjes over vinden.  

Online work-out 

Op Youtube en internet zijn veel sportoefeningen te vinden die je thuis kunt doen.  

In beweging met Martijn en Emile

GGZ Friesland heeft inmiddels ook een eigen online work-out! In deze serie zie je Martijn en Emile in filmpjes van zo'n 10 à 20 minuten een work-out doen die je makkelijk zelf thuis kunt meedoen! Ben je geïnteresseerd, neem dan hier een kijkje!

Leuk je terras/balkon op

Het zonnetje schijnt weer en met in ons eigen tuin zitten is natuurlijk niks mis! Maak daarom alvast je terras/balkon weer zomer klaar. Zet wat leuke potjes neer (of verf ze), veeg de boel aan en wied het onkruid. Dan kun jij met een gerust hart in de zon een lekker boek lezen.

Geocaching

Wil je buiten wel wat meer doen dan alleen wandelen? Ga dan mee doen aan de grootste schattenjacht die er is: geocaching! Hierbij moet je verborgen schatten/hints vinden in de natuur. En geloof me, er zijn meer dan je denkt in jouw omgeving! Het wordt over de hele wereld gespeeld en het is een soort (enorm) grote speurtocht. Je kunt losse opdrachten doen maar er zijn ook routes. Daarnaast wordt er ook aangegeven of het moeilijk of makkelijk is en hebben sommigen ook een achterliggend verhaal. Ook leuk om met kinderen te doen!

Houd hierbij wel rekening met mensen die je mogelijk tegenkomt i.v.m. de 1,5 meter afstand. Meer informatie over hoe het werkt, vind je op: https://www.geocaching.nl/

Meer weten?

Direct hulp nodig?