Blijf in contact

Patiënten in de Sânhichte, de Van Andel Kliniek, het Centrum voor Neuropsychiatrie en Bungalows 14 en 16 mogen bezoek ontvangen. Er gelden per afdeling verschillende regels. Patiënten op de Sânhichte en het Centrum voor Neuropsychiatrie mogen maximaal 2 personen per dag ontvangen. Bij de klinieken van Van Andel en de Bungalows mogen patiënten maximaal 1 persoon per dag ontvangen. Patiënten op de Parlevinker mogen momenteel geen bezoek ontvangen in verband met een besmetting.

Uiteraard betekent dit niet dat u als familielid of naastbetrokkene helemaal geen contact meer kunt hebben met uw dierbare. Hieronder volgen een aantal tips. 

Stuur een kaartje 

In tijden als deze ligt eenzaamheid op de loer. Een persoonlijke boodschap in de vorm van een ansichtkaart kan helpen mensen op te vrolijken. Want zeg nou zelf, een kaartje ontvangen is toch altijd leuk? Een kaartje versturen kan gemakkelijk via www.cor.omapost.nl of www.greetz.nl, maar natuurlijk kunt u uw kaart ook zelf op de post doen. Verstuur uw kaart naar een van onderstaande adressen. Heeft u een dierbare op een van de afdelingen? Vermeld dan op de envelope voor wie uw kaart is. Wij zorgen ervoor dat het kaartje bij diegene terechtkomt.  

Adresgegevens

Sânhichte 
Marktweg 102 
8444 AC Heerenveen 

Parlevinker 
Jetting 1 
8862 AK Harlingen 

Kliniek Van Andel Ouderenpsychiatrie 
Compagnonsplein 1 
9202 NN Drachten 

Het Centrum voor Neuropsychiatrie 
De Drie Dukatons 11 
8917 ET Leeuwarden 

KVB Lankwert bungalows 14 & 16  
Burgemeester J. Dijkstraweg 6 
8801 PG Franeker 

Vaker bellen 

Ging u voorheen wekelijks op bezoek, maar kan dat nu niet meer? Dan kunt u misschien wat vaker bellen. Bijvoorbeeld een keer per dag. Misschien kreeg uw dierbare ook bezoek van andere familieleden of vrienden. U kunt samen met hen afstemmen wie wanneer belt zodat uw dierbare iedere dag iemand spreekt. Heeft uw dierbare zelf een mobiele telefoon, bel dan rechtstreeks. Is dat niet mogelijk, bel dan naar het algemene nummer van de afdeling waar hij of zij verblijft.  

Van Andel Ouderenpsychiatrie, alle locaties: 088 336 5688 
Het Centrum voor Neuropsychiatrie, Leeuwarden: 058 293 2700 
KVB Lankwert bungalows 14 & 16, Franeker: 0517 398 600 

Blijf elkaar zien met videobellen 

Videobellen is de ideale oplossing om elkaar toch te kunnen blijven zien. Er zijn verschillende apps waarmee u kunt bellen en elkaar tegelijkertijd via het scherm kunt zien. Apps als Skype, FaceTime, WhatsApp en Facebook Messenger bieden deze mogelijkheid.  

Op deze site wordt stap voor stap uitgelegd hoe u gebruik kunt maken van Skype: www.seniorweb.nl/artikel/skype-gebruiken  

Speel samen een spelletje 

Voor het spelen van een spelletje met elkaar hoeft u tegenwoordig niet meer persé bij elkaar aan tafel te zitten. Dit kan namelijk ook online! Zo kunt u bijvoorbeeld scrabbelen met de app Wordfeud of bridgen met de app Fun Bridge. De meeste apps hebben ook een chatfunctie waarmee u tekstberichten naar elkaar kunt sturen. Download de apps en nodig elkaar uit om te spelen.  

Meer weten?

Direct hulp nodig?