GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Geestelijke verzorging

Ziekte, en zeker een psychiatrische ziekte, kan een mens behoorlijk uit balans brengen. Vanzelfsprekendheden komen onverwacht op de helling, je houvast is weg. Allerlei fundamentele vragen kunnen zich aandienen: "Wat is nog echt belangrijk in mijn leven?", "Waar heb ik dit aan verdiend?" en " Hoe moet het nu verder?" Het woord 'geestelijk' heeft te maken met zulke fundamentele levensvragen. Het kan een grote steun zijn om te kunnen spreken over uw twijfel of hoop, uw geloof of ongeloof, met iemand die echt kan luisteren.

 

Zoeken naar nieuwe zingeving

Zoeken naar een nieuwe zin in het bestaan, daar ligt de kern van ons werk en onze deskundigheid. Geestelijke verzorging is geen behandeling, maar kan de behandeling of het zorgaanbod wel ondersteunen. De contacten zijn in principe vertrouwelijk.

 

Voor wie?

Alle patiënten van GGZ Friesland en hun naastbetrokkenen hebben recht op Geestelijke Verzorging, ongeacht achtergrond of levensbeschouwing. U kunt zelf contact met de geestelijke verzorging opnemen door te bellen, een e-mail of briefje te sturen.

 

Wat gebeurt er?

Naast de mogelijkheid van individuele gesprekken organiseren we diverse groepsgesprekken over zingeving en religie. In Franeker is er op zondagochtend een kerkdienst in de Tille in Franeker. In de ziekenhuizen van Leeuwarden, Drachten en Sneek worden eveneens kerkdiensten georganiseerd.

 

Contactgegevens

Bezoekadres:
Sixmastraat 2
8932 PA Leeuwarden
E-mail adres: geestelijke.verzorging@ggzfriesland.nl 
24-uurs bereikbaarheidsdienst mobiel   06 23 30 47 91

 

Geestelijk verzorgers

   

Hajo Anema

Drachten, Dokkum, Sneek en Franeker (Flinter, Lankwert en coördinator kapel)

06-22423671

Willemieke Doornenbal

Heerenveen en projectleidster Geestelijke Verzorging
 

06-83528503

Karel Jan Schoutens

Leeuwarden, Harlingen (Parlevinker) en Franeker (BW, FPA en Nij Lankum)

06-10921668

Wegwijzer 'levensbeschouwelijk Friesland'

De geestelijk verzorgers van GGZ Friesland krijgen regelmatig vragen van patiënten, familieleden of medewerkers over levensbeschouwelijke aangelegenheden of kerkelijke genootschappen. We hebben daarom voor u een aantal interessante websites op een rij gezet.