GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Compassion Focused Therapy Congres

Op vrijdag 7 oktober organiseert GGZ Friesland het Compassion Focused Therapy Congres. Het congres is voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg, die werken met cliënten met complexe psychische problematiek en die daarbij overmatige zelfkritiek en schaamte laten zien. Dit versterkt angst en depressie en bemoeilijkt het herstel van sociale contacten.

Compassie kan gebruikt worden als vriendelijk werkend ‘tegengif’ tegen schaamte en zelfkritiek. CFT levert concrete technieken hoe je (zelf)compassie kunt activeren bij cliënten. Uit onderzoek blijkt dat de effectiviteit van psychotherapie hierdoor significant toeneemt. We nodigen u van harte uit om bij dit congres aanwezig te zijn.

Programma
Wanneer: Vrijdag 7 oktober 2016
Waar: Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden, Stationsweg 4 in Leeuwarden.

09.30 – 10.00 uur: Inloop
10.00 – 12.00 uur: Plenaire lezing door Dennis Tirch
12.00 – 13.00 uur: Lunch
13.00 – 16.30 uur: Twee workshoprondes met pauze
16.30 – 18.00 uur: Borrel

Sprekers
Dennis Tirch is, naast zijn werk voor het Center for Compassion Focused Therapy, voorzitter van de Compassionate Mind Foundation USA. Hij is één van de vooraanstaande experts in de VS op het gebied van CFT en ‘contextual psychology of compassion’.

Laura Silberstein is Associate Director of The Center for Compassion Focused Therapy in New York. Ze is co-auteur van 3 boeken, waaronder Buddhist Psychology and Cognitive Behavioral Therapy, A Clinician’s Guide and The ACT Practitioner’s Guide to The Science of Compassion.

Marco Kleen  is werkzaam bij het Centrum voor Deeltijdbehandeling van GGZ Drenthe. Daarnaast is hij mede-oprichter en oud-voorzitter van de Nederlandstalige afdeling van de Acceptance and Commitment Therapy vereniging (ACBS BeNe) en auteur van verschillende artikelen en hoofdstukken in boeken over ACT.

Afke van der Hoek is GZ-psycholoog/psychotherapeut in opleiding tot specialist, gedragstherapeut (VGCT) en lichaamsgericht werkend psycholoog NIP.  Zij is manager behandelzaken binnen Behandeling & Genezing bij GGZ Friesland.

Accreditatie
Voor de volgende beroepsverenigingen is accreditatie aangevraagd: NIP - Eerstelijnspsychologie, FGzPt, NVvP & VGCt.

Kosten
Deelname aan het congres kost €185,-.