ANIO HIC Leeuwarden

Geplaatst op: 06-04-2021

ANIO High en Intensive Care (HIC) kliniek Leeuwarden
GGZ Friesland is met ruim 2100 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers één van de grootste werkgevers in de provincie Friesland. Door de omvang van de organisatie zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Daar hoort ook scholing bij. Wij zijn een erkend opleidingsinstituut voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten. Toegepast wetenschappelijk onderzoek speelt een belangrijke rol om behandelingen te evalueren en te verbeteren. Wij komen graag in contact met:


Arts niet in opleiding (ANIO)

36 uur per week


Oriëntatiewerkplek als ANIO
Wanneer je nog onvoldoende ervaring hebt om te besluiten of de opleiding tot psychiater iets voor je is, biedt een werkplek als ANIO je een goede mogelijkheid om je in de psychiatrie te oriënteren. Als opleidingsziekenhuis is er de mogelijkheid mee te solliciteren naar de beschikbare opleidingsplaatsen. Daarbij is gebleken geschiktheid een pre. 

Als ANIO op de HIC klinieken lever je als basisarts binnen een multidisciplinair team een actieve bijdrage aan de directe patiëntenzorg op de opname-afdeling. Je maakt samen met een andere arts assistenten, verpleegkundig specialisten en psychiaters onderdeel uit van het behandelteam. Als ANIO werk je onder directe supervisie van één van de kliniekpsychiaters. De HIC kliniek Leeuwarden is gesitueerd naast het algemeen ziekenhuis MCL te Leeuwarden. De HIC klinieken leveren een actieve bijdrage in de HIC ontwikkeling en laat goede resultaten zien op diverse audits. We hechten aan goede contactuele verhoudingen. HIC zorg is altijd een tijdelijk intermezzo en vergt een goede samenwerking met interne en externe ketenpartners. Het betreft een algemene opname-afdeling, waarbij er sprake is van een zeer diverse patiëntenpopulatie. Naar onze mening een leuke plek om een breed beeld van de psychiatrie te verkrijgen.


Dit ga jij doen
Als ANIO op de HIC kliniek werk je als behandelaar volgens de uitgangspunten van het professioneel statuut van GGZ Friesland en voer je de patiëntenzorg uit voor klinisch opgenomen patiënten. Denk aan het behandelen van psychoses, depressies en persoonlijkheidsstoornissen. Het uitvoeren van psychiatrische onderzoeken, het maken van risicotaxaties en het bepalen van de mate van suïcidaliteit behoren tot je dagelijkse werkzaamheden. Dit doe je niet alleen: je werkt intensief samen met collega’s van het behandelteam en de verpleegkundige teams.  Verder draag je zorg voor volledige, tijdige en juiste registratie in het patiëntdossier m.b.t. wetgeving en justitiële maatregelen in het kader van de WVGGZ.

Dit doen wij voor jou
Werken als ANIO binnen de HIC is leerzaam, inspirerend en dynamisch. Geen dag is hetzelfde en we gaan alle uitdagingen aan. Na een inwerkperiode met intensieve werkbegeleiding krijg je veel zelfstandigheden. Je start in FWG functiegroep 65 (minimaal €3.820,- en maximaal €5.126,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek) Verder wordt er zorgvuldig met de roostering omgegaan: dit betekent dat je op vaste tijden werkt en dat je geen dubbele diensten draait. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Jouw toekomst
Bij belangstelling voor de A-opleiding tot psychiater kan er vanuit deze werkplek contact gelegd worden met de A-opleider van GGZ Friesland. Of wil je in de toekomst de opleiding tot huisarts volgen? Als je langer dan zes maanden bij ons werkzaam bent als ANIO, dan kom je in aanmerking voor de vrijstelling van de GGZ-stage tijdens de huisartsopleiding.

 

Wat vragen wij:

 • een afgeronde opleiding tot basisarts (in Nederland of een ander EU-land) blijkend uit een BIG-registratie als arts;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • een klant- en resultaatgerichte attitude gebaseerd op multidisciplinaire samenwerking;
 • een zelfstandige en proactieve houding;
 • flexibiliteit en creativiteit met een gezonde dosis humor;
 • aantoonbare affiniteit met de psychiatrie en het werken in een multidisciplinair team;
 • de behoefte een eigen visie op behandeling en zorg in de psychiatrie te ontwikkelen en daarbij collega's te enthousiasmeren;

Wat bieden wij:

 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar:
 • Salaris conform FWG-65 (CAO GGZ)
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag 8%
 • 166 vakantie uren en 35 LFB uren per jaar op basis van fulltime dienstverband (36 uur)
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fiets- en sportplan)
 • Onbeperkt toegang tot het digitale opleidingsaanbod op ons Centrale Leerplatform (waaronder GoodHabitz en GGZ Ecademy)
 • een dynamische werkplek en een prettige werksfeer met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

Word jij onze nieuwe held(in)?
Ben jij een BIG-geregistreerde arts met een goed gevoel voor humor, ben je in het bezit wil jij je met passie inzetten voor mensen die ons het hardst nodig hebben? Solliciteer dan nu!

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?