GGZ Ambulant verpleegkundige II

Geplaatst op: 02-10-2020

Loop jij niet weg voor een stevige klus? Ben jij altijd bereid om mee te zoeken naar een oplossing voor lastige situaties? Ben jij een creatieve en flexibele ambulant verpleegkundige? En ben jij voor 28 uur beschikbaar? Reageer dan direct!Wij zijn voor het team FACT-Heerenveen op zoek naar een:

GGZ Ambulant verpleegkundige II
28 uur uur per week

Wat is FACT
FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. FACT-teams bieden intensieve, langdurige, multidisciplinaire en outreachende zorg aan mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) en problemen op meerdere levensgebieden (wonen, werken, sociale contacten, financiën etc.). Als gespecialiseerd herstel ondersteunend en behandelteam, geven wij de patiënt de regie over zijn/haar eigen herstel- en veranderproces en bieden wij inhoudelijke behandeling en zorgcoördinatie vanuit de HOZ-principes. Er wordt samengewerkt met familie en naasten, maar ook met sociale wijkteams, gebiedsteams, andere instanties in de wijk en ketenpartners zoals VNN.

Waar ga je werken?
Je gaat werken in het FACT team Heerenveen van GGZ Friesland. Dit team richt zich op de diagnostiek en behandeling van patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Ons team bestaat uit een psychiater, klinisch psycholoog, verpleegkundig specialist, SPV, verpleegkundigen, trajectbegeleider en een ervaringsdeskundige. Je staat er dus nooit alleen voor. Alle expertise die een cliënt nodig heeft voor herstel is aanwezig. Het team werkt outreachend volgens de FACT-principes Dit alles in nauwe samenwerking met huisartsen en medische en maatschappelijke organisaties. Er wordt vanuit één locatie nauw met elkaar samengewerkt. Kenmerkend voor ons team is de professionaliteit, betrouwbaarheid en hard werken. In ons team is ruimte en aandacht voor groei en ontwikkeling. Wij hopen samen met onze nieuwe collega het herstelgericht en regionaal werken door te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Als ambulant verpleegkundige ga je op huisbezoek en draag je de verantwoordelijkheid over jouw gedeelde caseload. Ook maak je gebruik van beeldbellen om contact te houden met cliënten. In deze functie spreekt het brede scala van psychiatrische ziektebeelden jou aan. Je helpt de cliënt om te werken aan zijn/haar doelen door praktische ondersteuning te bieden. Dit doe je in samenwerking met collega’s van andere disciplines uit je team, maar ook met ketenpartners en familie en naasten. In het kort:

 • Je begeleidt cliënten, coördineert en bewaakt zorg- en behandelactiviteiten uit het behandelplan
 • Je assisteert en handelt bij crisisinterventies
 • Je observeert, behandelt en begeleidt cliënten binnen de thuissituatie en het systeem en stimuleert cliënten in hun ontwikkeling
 • Je vormt de schakel tussen de cliënt, het team en andere betrokkenen zoals familie en instanties
 • Je hebt een eigen aandachtsgebied binnen het team en participeert in diverse team overleggen
 • Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van jezelf en jouw team

Wie ben jij?
Jij bent goed in het herkennen van zorgvragen en signaleren van risico’s. Je bent een harde werker en werkt graag met onze doelgroep. Anderen omschrijven jou als een enthousiaste, creatieve, flexibele, betrokken en proactieve collega met hart voor de zorg. Je werkt zelfstandig, netjes en zorgvuldig en je weet met een professionele houding een prettige sfeer te creëren. Je bent sociaal vaardig en je staat stevig in je schoenen.

Wij vragen:

 • Je hebt kennis ervaring in de psychiatrie;
 • Ervaring in een ambulante setting en het geven van depotmedicatie is een pre;
 • Je bent in het bezit van een HBO-V diploma, of vergelijkbaar opleidingsniveau met geldige BIG registratie;
 • Je betrekt naastbetrokkenen van de cliënten en bent gericht op samenwerken in het professionele en sociale netwerk van de cliënt;
 • Je hebt goede contactuele vaardigheden en bent je bewust van je verbale en non- verbale communicatie;
 • Je houdt er van om te ontwikkelen, op persoonlijk gebied maar ook op afdelingsniveau;

Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde periode van 1 jaar, met intentie deze bij goed functioneren om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Salaris: FWG 50
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO-GGZ
 • Een leuke werkplek waar je de ruimte hebt om mee te denken


Informatie en sollicitatie
Voor inlichtingen kun je contact opnemen met: Petra Stam, algemeen manager FACT Heerenveen,  telefoonnummer (06)22 33 42 47 of Jildou van Oosten, manager behandelzaken FACT Heerenveen, telefoonnummer (06)23 12 24 97.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?