GGZ Friesland en Synaeda staan achter De Vitaliteitsfabriek

Geplaatst op: 02-03-2023

Op 9 maart opent De Vitaliteitsfabriek haar deuren. In dit nieuwe centrum aan het Zaailand in Leeuwarden kun je je leefstijl en mindset rond stress aanpakken. Je kunt er in vaste programma’s:

  • bewegen
  • mindfulness beoefenen
  • stress leren reguleren met virual reality (VR)
  • slaap en ontspanning verbeteren

De Vitaliteitsfabriek laat mensen trainen volgens een ABC-ritme: Activatie – Breintraining - Consolideren (volhouden en gewoonte maken van dat wat je hebt geleerd). 

Het doel van de Vitaliteitsfabriek

Het doel van de Vitaliteitsfabriek is mensen lichamelijk en mentaal fitter maken. Als dit doel slaagt, dan is de kans aanwezig dat iemand minder of geen gebruik meer hoeft te maken van psychische hulp. De Vitaliteitsfabriek heeft daarmee invloed op de wachtlijsten en druk op de zorg in Friesland. Het idee voor De Vitaliteitsfabriek komt van collega-instelling Maarsingh en van Steijn.

Steun voor De Vitaliteitsfabriek

GGZ Friesland en Synaeda denken dat concepten als De Vitaliteitsfabriek een verandering in de ggz op gang kunnen brengen, daarom hebben wij ons aan de start van De Vitaliteitsfabriek verbonden. Samen met collega-instellingen gaan we een vliegend vitale start maken.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?