Informatie omtrent het Coronavirus

Op deze pagina vindt u informatie over alle maatregelen en instructies van GGZ Friesland met betrekking tot het coronavirus. Deze maatregelen worden genomen om patiënten, bezoekers en medewerkers geen onnodig risico te laten lopen en verspreiding van het virus te voorkomen. Alle maatregelen gelden voor GGZ Friesland en haar merken Kinnik, MindUp en Van Andel Ouderenpsychiatrie. Wij realiseren ons dat dit van alle betrokken partijen veel vraagt. Wij zullen er zoveel mogelijk aan doen om de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen. 

In het linkermenu vindt u de laatste uitgebreide nieuwsberichten.

LET OP: Ben je medewerker? Klik dan hier voor informatie op intranet.

GGZ Friesland en Van Andel Ouderenpsychiatrie sluiten afdelingen voor bezoek

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge zullen enkele afdelingen van GGZ Friesland en Van Andel Ouderenpsychiatrie de deuren sluiten voor bezoekers. 

Voor GGZ Friesland en van Andel gaat het om de volgende afdelingen:

  • Sanhichte in Heerenveen
  • Parlevinker in Harlingen
  • Van Andel Kliniek in Drachten
  • Kliniek Neuropsychiatrie in Leeuwarden
  • Bungalows 14 en 16 in Franeker

Aan leveranciers wordt gevraagd om goederen bij de hoofdingang te plaatsen.

Er zijn manieren om in contact te blijven met de mensen die bij ons verblijven. Klik hier voor de mogelijkheden en de postadressen.

Voor vragen kun je mailen naar corona@ggzfriesland.nl.

Dagbesteding MindUp

We merken dat er veel speculaties zijn over de dagbesteding van MindUp. Dit blijft voorlopig doorgaan, wel zijn er nieuwe regels van kracht. Mensen komen zo veel mogelijk met het eigen vervoer naar de acht werkplaatsen. De busjes nemen hooguit drie mensen tegelijk mee. Op de werkplaats mogen maximaal acht personen tegelijk aan de slag. En de verblijfsduur is bekort tot een dagdeel. Zo kan toch iedereen naar de dagbesteding. De inloophuizen en de restaurants van MindUp sluiten wél hun deuren voor bezoekers. Voor de cliënten die in deze keukens werken wordt een alternatief programma aangeboden. Lees ook het artikel met directeur Douwe Weening in de Leeuwarder Courant.

Het inloophuis Groot Schavernek is nog wel geopend.

Update 19 maart: Er is besloten de fysieke winkels ook te sluiten. De webshop blijft uiteraard wel gewoon open op www.mind-up.nl/webshop


Heeft u een afspraak met een van onze medewerkers?

Bijvoorbeeld een afspraak op de polikliniek of een huisbezoek? Dan wordt deze afspraak omgezet naar een telefonische afspraak. U wordt door ons gebeld op het moment van de afspraak.  

Bent u patiënt en heeft u hulp of ondersteuning nodig?  

Neem contact op met uw behandelaar of persoonlijk begeleider.  

Bezoek aan patiënten 

GGZ Friesland doet er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Daarom wordt ook onze bezoekregeling aangepast. Per patiënt mag er een bezoeker langskomen. Deze bezoeker mag geen klachten hebben zoals koorts, hoesten en/of kortademigheid.  

Leuk voor thuis

Een aantal medewerkers hebben een lijst gemaakt met activiteiten die mensen kunnen doen nu ze veel thuis moeten blijven. Wij delen deze graag met iedereen, zodat iedereen een zinvolle dagbesteding heeft. Alle activiteiten zijn te vinden via de link: www.ggzfriesland.nl/leukvoorthuis. Deel deze dus vooral!

Maatregelen GGZ Friesland

Er worden extra hygiënemaatregelen ingezet om de locaties zo schoon mogelijk te houden. Daarnaast is het personeel alert op klachten bij patiënten en medewerkers. Wij volgen het advies van het RIVM om geen handen te schudden. 

  • Houdt u aan de algemene hygiënemaatregelen: 
  • Was uw handen regelmatig met water en zeep 
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog 
  • Gebruik papieren zakdoekjes 

Het coronavirus 

Er zijn verschillende soorten coronavirussen die vaak voorkomen en zich uiten in griepachtige verschijnselen. COVID-19, het virus waar het nu over gaat, is een nieuwe variant. Deskundigen van het RIVM, dat is het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, houden de ontwikkeling van dit virus nauwlettend in de gaten en adviseren over passende maatregelen. Actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Direct hulp nodig?