Hoe ziet onze hulp er uit?

Afhankelijk van wat u prettig vindt, komen we bij u thuis. U kunt ook bij ons langskomen op locatie. Regioteams bieden voor elke patiënt weer andere hulp en ondersteuning. We sluiten aan bij wat u belangrijk en prettig vindt en bij wat u nodig heeft. Dat kan betekenen dat we tijdens een wandeling de gesprekken met u voeren of met u meegaan naar belangrijke en spannende afspraken.

U heeft gesprekken met een behandelaar over welke klachten u heeft en hoe u beter kunt omgaan met uw psychiatrische aandoening. Daarnaast helpen we u ook met praktische zaken, op het gebied van dagbesteding, geld, huishouden en persoonlijke verzorging. Medicatie is vaak onderdeel van uw behandeling, maar alleen als het echt nodig is en u daarmee akkoord gaat. Ook als u tijdelijk in een kliniek wordt opgenomen, blijft het regioteam betrokken. Samen met de kliniek maken we een plan zodat u zo snel mogelijk weer thuis bent.

Familie en vrienden zijn belangrijk

Uw familie en vrienden kunnen van grote steun voor u zijn. Daarom maken we graag bij het eerste gesprek al kennis met hen. U mag altijd iemand uitnodigen om bij gesprekken aanwezig te zijn. Dat is prettig voor u, maar ook voor ons: hierdoor krijgen we nog meer informatie over hoe het met u gaat en waar u tegenaan loopt. Het is belangrijk dat u weer een goede band opbouwt met de mensen om u heen. Ze kunnen u ondersteunen weer grip op uw leven te krijgen én te houden. Het kan zijn dat u ook samen met hen een behandeling volgt, zodat jullie elkaar beter begrijpen.

Hoe lang duurt onze hulp?

Een regioteam geeft elke patiënt weer andere hulp en ondersteuning. Hoe lang een behandeling duurt, is daarom lastig te zeggen. Het varieert vaak van een half jaar tot soms zelfs jaren. De duur van de behandeling hangt af van hoe snel u weer grip op uw leven krijgt.

Meer weten?

Direct hulp nodig?