Op deze pagina

Regioteams

Bij GGZ Friesland helpen we jou het liefst zo dicht mogelijk bij huis. We werken daarom met regioteams. Deze regioteams zitten verspreid door de hele provincie. Zo kunnen we zorg bieden in jouw vertrouwde omgeving.

Direct naar

Zo helpen we jou

We beginnen met een intake. De intake is een gesprek waarin we onderzoeken wat jij nodig hebt. Wat jouw hulpvraag is. Ook kijken we of er andere problemen zijn. Voorbeelden van deze problemen zijn een verslaving of problemen op sociaal gebied. Familie en vrienden mogen bij de intake aanwezig zijn. Zij kunnen helpen bij jouw herstel.   

Na deze gesprekken doen we een voorstel hoe het behandelaanbod eruit kan zien. Daarna maken we samen een behandelplan. In dit plan staan de doelen waar we aan gaan werken. 

Je komt langs op één van onze locaties. Hier krijg je  één-op-één behandeling. Als het bij jouw hulpvraag past, kun je ook groepsbehandeling volgen. En als het beter is dat we bij jou thuis langskomen, kan dat ook. Onze zorg is maatwerk. We kijken steeds wat jij op dat moment nodig hebt.

Wie helpen jou?

In onze regioteams zitten medewerkers die verschillende psychische problemen behandelen. Ze zijn allemaal ergens in gespecialiseerd. Het hangt af van jouw situatie wie jou helpt.  

Alle behandelaren van het team kunnen bij jouw dossier. Je hoeft daarom niet aan iedereen je verhaal te vertellen. Dat kunnen onze medewerkers zelf teruglezen in het dossier. Dit noemen we een ‘shared caseload’. Je hebt een vast aanspreekpunt bij vragen, maar je hebt contact met meerdere behandelaren. Als blijkt dat we de juiste zorg niet kunnen bieden, helpen we je op weg naar iemand die dit wel kan. 

We werken ook samen met andere organisaties en met familie en vrienden. Als jij het wilt, kunnen we familie en vrienden bij je behandeling blijven betrekken. Zij kunnen een grote rol spelen in jouw herstel.  

We vinden het heel belangrijk dat je zelf de regie hebt. We kijken echt samen naar welke behandeling het beste bij jou past.

Folders

Afspraak afzeggen of verplaatsen

Het is belangrijk dat je langskomt bij de afspraken die we inplannen. Zo verloopt je behandeling zo goed mogelijk. Lukt het toch niet om langs te komen? Laat het dan zo snel mogelijk weten. Doe dit minimaal 24 uur van tevoren. Je kunt je afspraak afzeggen via de zorgadministratie van jouw regioteam. Hieronder vind je alle contactgegevens. 

Locaties

Regioteam Franeker
Hertog van Saxenlaan 80
8802PP Franeker
0517-398660

Regioteam Dokkum
Birdaarderstraatweg 80B
9100AC Dokkum
0519-229940

Regioteam Heerenveen
Kastanjelaan 1
8440 AS Heerenveen
0513-619111

Regioteam Leeuwarden
De Drie Dukatons 15
8917ET Leeuwarden
058-2848828

Regioteam Drachten
Compagnonsplein 1
9202NN Drachten
0512-768030

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen je eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we jou het beste kunnen helpen. We vragen je meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Kan ik mijn behandelaar spreken?

De receptie of zorgadministratie kan kijken of jouw behandelaar er is. Is hij of zij er niet? Dan maken we een terugbelverzoek. We hebben alle telefoonnummers van de recepties of zorgadministratie op 1 pagina gezet.

Ik heb een vraag over mijn medicatie. Bij wie kan ik terecht?

Bel de zorgadministratie waar je in behandeling bent. De medewerker van de zorgadministratie helpt je verder. De telefoonnummers vind je hier: locatie-overzicht.