Op deze pagina

Forensisch FACT LVB

De afdeling Forensisch FACT LVB (ForFACT LVB) is één van de onderdelen van de Forensische Psychiatrie van GGZ Friesland. LVB staat voor Licht Verstandelijke Beperking.  

Bij ForFACT LVB helpen wij mensen die door psychische problemen strafbaar gedrag vertonen of dreigen te vertonen. Deze mensen hebben naast psychische problemen ook een licht verstandelijke beperking. Door hun gedrag kunnen ze in aanraking komen met politie of justitie.   

Er zijn verschillende manieren waarop je doorverwezen kunt worden naar het ForFACT LVB. Dat kan via de huisarts. Maar je kunt ook een verplichte behandeling volgen. De behandeling is dan onderdeel van een vonnis. Dan word je verwezen door de Reclassering.   

Direct naar

Dit is ons doel

Ons team richt zich op het verminderen en stoppen van strafbaar gedrag.

Zo helpen we jou

We beginnen met een intake. Dit zijn gesprekken waarin we onderzoeken welke klachten en problemen je hebt. Als het kan doen we dit samen met familie of vrienden. Na deze gesprekken maken we een behandelplan. In dit plan staat aan welke doelen we samen gaan werken.  

  

De behandeling richt zich op het verminderen van jouw psychische problemen. Het doel is dat jouw strafbare gedrag stopt. Daarnaast helpen we ook bij praktische zaken. Voorbeelden hiervan zijn geldzaken of het vinden van werk. We kijken samen met jou hoe we de relatie met familie en vrienden kunnen verbeteren of herstellen. 

   

We komen bij jou langs om je te helpen of je komt naar één van onze locaties. Dit hangt er vanaf welke hulp je op dat moment nodig hebt. We passen ons aan jouw situatie aan. Je kunt ook therapie of behandeling volgen op een locatie van GGZ Friesland.  

   

Tijdens de behandeling heb je gesprekken met een hulpverlener. Dit kan één-op-één of in een groep. In de groep praat je met anderen over wat je moeilijk vindt. En hoe je hier beter mee om kunt gaan. Je kunt zo van elkaar leren.  

   

We geven ook verschillende trainingen. Deze gaan bijvoorbeeld over het voorkomen van agressie. Of het omgaan met lastige gevoelens en gedachten.  

Zij helpen jou

Ons Forensisch FACT LVB-team bestaat uit een maatschappelijk werker, trajectbegeleider, ervaringsdeskundige, verpleegkundigen, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, GGZ-agogen, psychiater, psychomotore therapeut, GZ-psycholoog en verpleegkundig specialist.  

Het team werkt samen met andere organisaties. Organisaties zoals de reclassering, Verslavingszorg Noord Nederland, huisartsen, MindUp, Zienn en Limor.

Folders

Contact

Het ForFACT-team van GGZ Friesland komt voor behandeling thuis bij patiënten in de hele provincie Friesland.  

Contact gaat via de Zorgadministratie, op het nummer 058-2848950 of per mail: zorgadministratie.forensisch@ggzfriesland.nl 

Locatie

Forensisch FACT
Sixmastraat 2
8932PA Leeuwarden
058-2848950

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen je eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we jou het beste kunnen helpen. We vragen je meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Kan ik mijn behandelaar spreken?

De receptie of zorgadministratie kan kijken of jouw behandelaar er is. Is hij of zij er niet? Dan maken we een terugbelverzoek. We hebben alle telefoonnummers van de recepties of zorgadministratie op 1 pagina gezet.

Ik heb een vraag over mijn medicatie. Bij wie kan ik terecht?

Bel de zorgadministratie waar je in behandeling bent. De medewerker van de zorgadministratie helpt je verder. De telefoonnummers vind je hier: locatie-overzicht.