Op deze pagina

Forensisch FACT

Forensisch FACT (ForFACT) is één van de teams van de Forensische Psychiatrie van GGZ Friesland.  

  

Bij ForFACT helpen wij mensen die psychische problemen hebben en strafbaar gedrag vertonen of dreigen te vertonen. Door hun gedrag kunnen ze in aanraking komen met politie of justitie of is dit al gebeurd.  

  

Als je zorg krijgt vanuit ForFACT, heb je last van een psychiatrische aandoening. Voorbeelden hiervan zijn angstklachten, psychotische klachten of een depressie. Je valt vaak terug in strafbaar gedrag en je weet niet goed hoe je dit kunt stoppen. Daar helpt ons ForFACT-team bij.  

  

Er zijn verschillende manieren waarop je doorverwezen kunt worden naar het ForFACT. Het kan zijn dat je zelf hulp hebt gezocht via de huisarts. Een behandeling kan ook verplicht zijn na een uitspraak van de rechter. Je wordt dan doorverwezen door de Reclassering. 

Direct naar

Dit is ons doel

Onze hulp richt zich op het verminderen en stoppen van psychische klachten en strafbaar gedrag.

Zo helpen we jou

We beginnen altijd met een intake. Dit is een gesprek waarin we je vragen wie je bent, wat belangrijk is in je leven en welke klachten en problemen je hebt. Na de intake maken we samen met jou een behandelplan. Hierin staat waar we aan gaan werken en hoe we dat doen. 

  

Hulpverleners van ons ForFACT-team komen voor behandeling bij jou langs. Dit kan meerdere keren per week zijn, of soms zelfs iedere dag. Dat is afhankelijk van jouw situatie. Je kunt ook therapie of behandeling volgen op een locatie van GGZ Friesland.  

  

De behandeling richt zich op het verminderen van jouw psychische problemen. Het doel is dat jouw strafbare gedrag stopt. Daarnaast helpen we ook bij praktische zaken. Voorbeelden hiervan zijn geldzaken of het vinden van werk. We kijken samen met jou hoe we de relatie met familie en vrienden kunnen verbeteren of herstellen. 
 

Tijdens de behandeling heb je gesprekken met een hulpverlener. Dit kan één-op-één of in een groep. In de groep praat je met anderen over wat je moeilijk vindt. En hoe je hier beter mee om kunt gaan. Je kunt zo van elkaar leren. 

  

We geven ook verschillende trainingen. Deze trainingen gaan bijvoorbeeld over het voorkomen van agressie. Of het omgaan met lastige gevoelens of gedachten. 

Zij helpen jou

Ons Forensisch FACT-team bestaat uit een maatschappelijk werker, trajectbegeleider, verpleegkundige, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, GGZ-agoog, psychiater, psychomotorisch therapeut en een GZ-psycholoog.  

 

Het team werkt samen met andere organisaties. Organisaties zoals de Reclassering, Verslavingszorg Noord Nederland, huisartsen, MindUp, Wender en Limor.   

Folders

Contact

Het ForFACT-team van GGZ Friesland komt voor behandeling thuis bij patiënten in de hele provincie Friesland.  


Contact gaat via de Zorgadministratie, op het nummer 058-2848950 of per mail: zorgadministratie.forensisch@ggzfriesland.nl  

Locatie

Forensisch FACT
Sixmastraat 2
8932PA Leeuwarden
058-2848950

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen je eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we jou het beste kunnen helpen. We vragen je meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Kan ik mijn behandelaar spreken?

De receptie of zorgadministratie kan kijken of jouw behandelaar er is. Is hij of zij er niet? Dan maken we een terugbelverzoek. We hebben alle telefoonnummers van de recepties of zorgadministratie op 1 pagina gezet.

Ik heb een vraag over mijn medicatie. Bij wie kan ik terecht?

Bel de zorgadministratie waar je in behandeling bent. De medewerker van de zorgadministratie helpt je verder. De telefoonnummers vind je hier: locatie-overzicht.