Op deze pagina

High Intensive Care

Als je in een crisis zit, is het nodig dat je tijdelijk opgenomen wordt. Dit kan vrijwillig, maar het kan ook verplicht. Je wordt opgenomen op de gesloten afdeling van onze HIC-kliniek. HIC staat voor High Intensive Care. In de kliniek helpen we jou om je ergste problemen op te lossen.

Direct naar

Dit is ons doel

We behandelen de crisis en de stoornis waardoor je in crisis zit. We helpen je om je beter te voelen. Zo kun je weer naar de toekomst kijken. 

Zo helpen wij jou

Het team van de HIC staat ieder uur van de dag klaar om jou de beste zorg te bieden. We kijken samen naar wat je nodig hebt. Dit bespreken we met jou en ook met mensen uit je omgeving, zoals familie of vrienden. 

Meestal krijg je medicijnen. Daarnaast maken we een dagindeling die je ritme en veiligheid geven. Zo kun je bijvoorbeeld sporten en bewegen. We zetten ook creativiteit en muziek in. Dit doen we om jou beter om te laten gaan met moeilijke situaties. Het helpt ook om te praten over gevoelens.  

Zodra het kan, kun je meedoen aan huishoudelijke taken en koffie- en eetmomenten op de afdeling. Zo krijg je stapje voor stapje weer regie over je leven. 

Als de ergste crisis voorbij is ga je naar de volgende fase. Dit kan thuis zijn of een opname op een andere locatie. Daar helpen we je verder. Je blijft bij voorkeur 2 tot 3 weken in de kliniek. Als het nodig is, kun je langer blijven. 

Familie en vrienden zijn belangrijk

Een crisis is een heftige gebeurtenis die veel indruk maakt. Niet alleen op jou, maar ook op de mensen om je heen. Wij vinden het belangrijk dat zij vanaf het begin betrokken zijn bij jouw behandeling. Ze kunnen jou steunen en ons meer informatie geven.  

Soms volg je een behandeling samen met je familie of vrienden. Hierdoor begrijpen jullie elkaar beter. Als je opgenomen bent, mogen familie en vrienden op bezoek komen.  

Folders

Locaties

High Intensive Care Leeuwarden
Borniastraat 34b
8901BG Leeuwarden
Afdeling A: 06-83525425
Afdeling B: 06-83525539

High Intensive Care Heerenveen
Kastanjelaan 1
8441NC Heerenveen
Afdeling E8: 0513-619149
Afdeling E10: 0513-619104

High Intensive Care De Flinter
Burgemeester J. Dijkstraweg 6
8801PG Franeker
0517-381600

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen je eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we jou het beste kunnen helpen. We vragen je meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Kan ik mijn behandelaar spreken?

De receptie of zorgadministratie kan kijken of jouw behandelaar er is. Is hij of zij er niet? Dan maken we een terugbelverzoek. We hebben alle telefoonnummers van de recepties of zorgadministratie op 1 pagina gezet.

Ik heb een vraag over mijn medicatie. Bij wie kan ik terecht?

Bel de zorgadministratie waar je in behandeling bent. De medewerker van de zorgadministratie helpt je verder. De telefoonnummers vind je hier: locatie-overzicht.