Crisisbehandeling

GGZ Friesland Spoed is er voor mensen die in een psychische noodsituatie zitten. Onze crisisdienst bekijkt meteen wat er aan de hand is en welke hulp je nodig hebt. Een huisarts, medisch specialist of een GGD-arts kan deze crisisdienst inschakelen.   

Ons doel is om de situatie stabiel te maken en de crisis op te lossen. Dat kan bij jou thuis of je wordt opgenomen in onze kliniek. Hieronder leggen we meer uit over de mogelijkheden. 

Spoed buiten kantoortijden

Als er een crisis-situatie is, bieden wij hulp op verschillende manieren. Welke manieren dat zijn, lees je op deze pagina. Bij een levensbedreigende situatie, voor jezelf of voor een ander, bel dan altijd 112.

Lees verder

Intensive Home Treatment

Het kan gebeuren dat je even de grip op het leven kwijtraakt. Door omstandigheden kom je tijdelijk in psychische nood. Dit kan leiden tot een crisissituatie. Het IHT-team staat klaar om je helpen.

Lees verder

High Intensive Care

De HIC-Kliniek is er voor mensen die door ernstige psychische probleem in een crisis terechtkomen. Als je in een crisis zit, is het nodig dat je tijdelijk opgenomen wordt. Dit kan vrijwillig, maar het kan ook verplicht.

Lees verder

Heb je hulp nodig?

Neem dan contact met op je huisarts. Je huisarts verwijst je door naar GGZ Friesland. Je kunt jezelf niet aanmelden voor een behandeling.