GGZ Friesland publiekstrekker op geslaagd NVvP-congres

Geplaatst op: 17-04-2018

GGZ Friesland was afgelopen week een van de standhouders op het NVvP-congres in Maastricht, waar vanuit het hele land psychiaters en zorginstellingen samenkwamen om elkaar te ontmoeten, kennis en informatie uit te wisselen en om te praten over wat we voor elkaar en de geestelijke gezondheidszorg kunnen betekenen. GGZ Friesland presenteerde tijdens het congres haar virtual reality-project 'VR Fryslân'. 

Binnen de geestelijke gezondheidssector is een tekort aan psychiaters en daarin is Friesland geen uitzondering. Om psychiaters te interesseren voor een baan bij GGZ Friesland, was onder meer onze Raad van Bestuur aanwezig en ook psychiaters die al in dienst zijn. Zij voerden goede en onderhoudende gesprekken met vakgenoten.

Maar GGZ Friesland wilde met de stand niet alleen tonen en vertellen waarom we een goede werkgever zijn of welke behandelmethoden en visie we erop nahouden. We wilden ook laten zien waarom wonen en werken in Friesland voordelen biedt ten opzichte van andere provincies en regio's. Er is rust en ruimte, er is cultuur, er is natuur en de huizenprijzen zijn laag in vergelijking met andere delen van het land. 

Varen door Friesland

De virtual-realitybeleving die we aanboden, gaf op dat vlak een inkijk in Friesland. Varen door hoofdstad Leeuwarden, met al haar mooie en historische gebouwen, genieten van het water op de Friese meren en het elfstedengevoel ervaren tijdens een tochtje langs de route die de schaatsers ook afleggen (indien de winter ooit weer zodanig streng is dat het 'oan giet').

De VR staat ook centraal voor het innovatieve karakter dat GGZ Friesland kent in haar behandelvormen en toekomstvisie. Een mooi thema om te bespreken tijdens het congres, in onze stand en tijdens onze borrel die we speciaal voor alle bezoekers van het congres organiseerden in het centrum van Maastricht. Op diverse momenten, diverse manieren en diverse gebieden was het een interessante, leerzame en constructieve week.

Noorden

GGZ Friesland vormde overigens samen met collega's van GGZ Drenthe en het Groningse Lentis een noordelijk plein, waartoe ook Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) behoorde. Het bood de instellingen gezamenlijk de kans om zich als regio te profilieren, met daarbij ieder een eigen stand om mensen in te ontvangen, en eigen behandelmethoden en vacatures te kunnen presenteren aan belangstellenden. Als GGZ Friesland voegden we daar een virtual-realitybeleving aan toe die de stand tot een van de meest bezochte van het hele congres maakte.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?