Hoe ziet onze hulp er uit?

Ieder herstelproces verloopt uniek. Wij zijn er om jou te ondersteunen in dit proces en de behandeling te bieden die aansluit bij jouw fase van herstel. 

We helpen je op verschillende manieren

 

We beginnen met een intake, waarin we met u bekijken wat er aan de hand is en hoe we daarbij kunnen helpen. Samen overleggen we welke behandelvorm het beste bij u past: individuele poliklinische behandeling of deeltijdbehandeling. Dit betekent dat u voornamelijk behandeling krijgt in een groep, maar het kan ook voorkomen dat u bepaalde onderdelen individueel volgt. In de groep kunt u ervaringen delen en elkaar helpen. Ook stellen we een plan op waarin duidelijk wordt wat uw doelen zijn.

Afhankelijk van uw persoonlijke herstelplan kan systeemtherapie, PMT, gesprekken met de diëtiste of ervaringsdeskundige van afdeling eetstoornissen onderdeel van behandeling zijn.

Jongvolwassenen

Mensen tussen de leeftijd van 15 en 25 jaar krijgen behandeling via het Jongvolwassenencircuit. Dit circuit is erop ingericht om jongvolwassenen in deze levensfase zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in hun zorg. Klik hier voor meer informatie over het Jongvolwassenencircuit.

De mensen om u heen zijn belangrijk

Een eetstoornis heeft veel impact, ook op de omgeving. Bij afdeling eetstoornissen wordt er gestreefd naar verbinding in het proces rond de eetstoornis en behandeling. Het systeem wordt gezien in hun worsteling met het omgaan met de eetstoornis en voelt zicht betrokken bij de behandeling. Met gesprekken proberen we de band tussen jullie te verbeteren. Mensen die belangrijk voor u zijn, kunnen u ook steunen tijdens de behandeling, zodat u er niet alleen voor staat.

Hoe lang duurt onze hulp?

Hoe lang u bij ons in behandeling bent, hangt af van de behandeldoelen en of een vervolgbehandeling nodig is. Een traject met deeltijdbehandeling duurt ongeveer 12 weken.  Als u naast uw eetstoornis nog andere psychiatrische problemen hebt, zoals een ontwikkelingsstoornis of stemmingsstoornis kan het langer duren. Voor iedereen maken we een persoonlijk behandelprogramma. U komt één keer per week of vaker bij ons voor behandeling.

Meer weten?

Direct hulp nodig?