Socialrun 2020

Op 18, 19 en 20 september 2020 heeft een groep bikkels van GGZ Friesland drie dagen (dag en nacht) achter elkaar 555 kilometer hardgelopen en gefietst voor de Socialrun. In 2019 haalden we met dit prachtige project ruim €11.000 op voor het goede doel en dit jaar was het ruim €19.000! We hadden weer fantastische bedrijven die ons sponsorden tijdens deze editie van de Socialrun. Wij zijn hen enorm dankbaar en hebben er alles aan gedaan om hen dit weekend in het zonnetje te zetten! 

Er was lange tijd veel onzekerheid of de Socialrun door kon gaan, maar gelukkig kon dat uiteindelijk wel! Het moest echter wel in een alternatieve vorm: de Socialrun-bingo. Hierbij mochten de teams zelf invulling geven aan de 555 km, waarbij er aanvullende opdrachten vanuit de Socialrun gedaan moesten worden.

De route hebben we dit jaar zelf bepaald en liep langs al onze eigen locaties in Friesland. Ook zijn we gedeeltelijk door Groningen en Drenthe geweest om de 555 kilometer vol te maken. Dit alles gebeurde aan één stuk door! Op sommige plekken werden we luid aangemoedigd en ondanks alle geldende coronamaatregelen was dit jaar weer een groot succes.

Waarom?  
Dit landelijke evenement is opgezet omdat veel mensen met psychische klachten aanlopen tegen vooroordelen waar ze veel last van hebben. Zo zouden ze niet in staat zijn een baan te behouden en zouden ze gemeden moeten worden, omdat ze onbetrouwbaar en onbekwaam zijn. De Socialrun is erop gericht deze stigma’s te verminderen; destigmatisering. Met deze run wordt geld opgehaald voor projecten tegen stigma én wordt er natuurlijk aandacht gevraagd voor dit probleem waar veel mensen dagelijks mee worstelen. 

Meer over de Socialrun weten? Kijk dan op de website van de Socialrun.

Sponsoren van dit jaar: 

   
 
 


Aftermovie Socialrun 2020


 

Meer weten?

Direct hulp nodig?