Prijs voor Supranet, de Friese pilot voor suïcidepreventie

Geplaatst op: 27-12-2017

De Friese pilot suïcidepreventie (Supranet Community) heeft de allereerste Gouden Bloem gewonnen, Dit is een prijs binnen Veiligheidsregio Fryslân voor 'best uitgevoerde idee 2017', mede gekozen door een afvaardiging van Friese burgers.

In mei start GGD Fryslân, samen met betrokken partijen als GGZ Friesland, voor het eerst in Friesland een zelfmoordpreventie campagne: ‘De vraag van je leven’. Dit met als ambitie om het aantal suïcides in Friesland de komende jaren structureel terug te dringen.

Jaarlijks overlijden in Nederland 1850 mensen als gevolg van suïcide. De campagne, die deels wordt gefinancierd door het ministerie van VWS, heeft als doel om publiek en zorgverleners ervan bewust te maken dat aan dit maatschappelijke probleem iets te doen is.

De campagne is een onderdeel van de landelijk campagne opgestart door 113 Zelfmoordpreventie, samen met Gemeente Harlingen en GGD Fryslân. Ook andere regio’s als Zeeland, Zuidoost-Brabant, Haarlem, Kennemerland, Groningen, Zaanstreek Waterland en Den Haag pakken deze campagne regionaal op.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?