Persoonlijkheidsstoornissen

Wij zijn er voor mensen die door heftige persoonlijkheidseigenschappen vastlopen in hun leven, bijvoorbeeld in hun werk, op school of in relaties. Doordat ze moeite hebben om zich in anderen te verplaatsen en ze afwijkend gedrag hebben, komen ze in botsing met zichzelf en de mensen om zich heen.

U heeft last van heftige en vaak sterk wisselende emoties. Het ene moment ben u boos, het andere moment bent u uitgelaten. Hierdoor is uw gedrag onvoorspelbaar en kan het zijn dat u ruzie zoekt of dat u zichzelf beschadigt. Het kan ook zijn dat u heel onzeker of angstig bent. Doordat u weinig zelfvertrouwen heeft, trekt u zich terug of klampt u zich juist vast aan anderen. U heeft misschien last van dwangmatige handelingen, om uw angst onder controle te houden. Misschien heeft u moeite om u staande te houden en is dit een langdurig patroon in uw leven. Dan kan het zijn dat u een persoonlijkheidsstoornis hebt. Hierdoor kunt u last krijg van allerlei klachten, bijvoorbeeld somberheid, boosheid, angst, eetproblemen en de neiging tot middelengebruik.

Ons doel

Het is belangrijk om eerst te bekijken welke klachten u heeft en wat er precies aan de hand is. We helpen u uzelf beter te leren kennen en te begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt. Door inzicht in uw gedachten, emoties en gedrag, leert u daar beter mee omgaan. We kijken vooral naar de dingen die u lastig vindt of waar u moeite mee heeft. Ons doel is dat u goed kunt omgaan met de aandoening en uw leven weer goed op de rit krijgt.

Meer weten?

Direct hulp nodig?