Medewerkers zwemmen Elfstedentocht voor het goede doel

Geplaatst op: 13-06-2018

Diverse medewerkers doen in augustus mee tijdens de Elfstedentocht die voormalig olympisch kampioen Maarten van der Weijden gaat zwemmen. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Doneren kan!

Jenny Miedema, is een van de deelnemers. ,,Mijn moeder en beste vriendin zijn tien maanden na elkaar gestorven aan kanker. Speciaal om ze te blijven herinneren, zwem ik mee in Bolsward en Sloten. Dit zijn steden waar mooie herinneringen liggen en zo worden deze stukjes meezwemmen met Maarten onvergetelijk."

Ze vindt het belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoek, zodat hopelijk steeds minder mensen ooit nog een dierbare kwijtraken aan de ziekte. ,,Door mee te doen, wil ik zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor de elf onderzoeken die Maarten ondersteunt."

Pepijn Hofstede, teamcoach bij MindUp, onderdeel van GGZ Friesland, zwemt ook mee. Hij doet dat in Leeuwarden, voor zijn Sascha. ,,Ze leefde voor de mensen om haar heen. Voor alles en iedereen stond ze altijd klaar. Bij haar uitvaart moest volgens haar vooral zoveel mogelijk worden gedaan om naar de toekomst te kijken. Dus was het verzoek; breng geen bloemen mee, maar stort voor het KWF."

Hij heeft als doel 5000 euro op te halen, Jenny ruim 1300.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?