Op deze pagina

Jongvolwassenencircuit

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en loop je vast door mentale problemen? Wij kunnen je helpen. We snappen dat deze levensfase vol uitdagingen zit. Dat het soms moeilijk is om hier mee om te gaan. Bij GGZ Friesland staan we klaar om je te ondersteunen en te begeleiden. Die hulp bieden wij via ons jongvolwassenencircuit: het JVC.

Direct naar

Wat is het jongvolwassenencircuit?

Bij het JVC begrijpen we dat de overgang van puber naar volwassene een bijzondere fase is. Het is een tijd van ontdekking. Van groei. Van uitvinden wie je bent en waar je voor staat. Wij bieden jou een veilige omgeving. In deze omgeving kun je jezelf zijn en werken aan jouw persoonlijke doelen.

De kracht van samenwerking

In het jongvolwassenencircuit van GGZ Friesland sta jij centraal. We betrekken jou bij elke stap van de behandeling. Samen kijken we of familieleden of bekenden kunnen helpen bij de behandeling. Het kan prettig zijn dat iemand je ondersteunt bij de gesprekken. Het is aan jou om te bepalen hoe dit vorm krijgt.  

We hebben verschillende mogelijkheden om jou te helpen. Dit kan één op één, maar ook in een groep. 

Wie helpen jou?

Bij het JVC werkt een team enthousiaste zorgmedewerkers. Zij hebben allemaal een eigen zorgachtergrond. Iedereen heeft kennis over een ander specialisme en samen vullen ze elkaar goed aan. We kijken naar jouw situatie en wie van ons team jou het beste kan helpen. Zo krijg je een behandeling op maat. 

Zo helpen we jou

Als eerst: super dat je hulp wilt zoeken. Dat is een belangrijke stap. Je kunt jezelf niet aanmelden bij het JVC. Bespreek daarom eerst je klachten met je huisarts of met een zorgverlener waar je al contact mee hebt. Zij kunnen je doorsturen naar het JVC. Dit kan een medewerker van de gemeente ook doen.  

Als de aanmelding bij ons binnen is, nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. In dit eerste telefoongesprek bespreken we kort wat je kunt verwachten. Ook nemen we de informatie die is meegestuurd door. Zo krijgen we al een beeld van jou en waar we je bij kunnen helpen.  

Na dit telefoongesprek nodigen we je via de post uit voor een intake. Een intake is een gesprek om elkaar beter te leren kennen. De intake is ook om te onderzoeken welke hulp jij nodig hebt en zou willen. Met de informatie uit de intake maken we een plan voor de behandeling. Dit lopen we samen met jou door en daarna gaan we aan de slag.  

Aan de slag

We hebben verschillende mogelijkheden om jou te helpen. Er is één op één therapie, maar ook therapie in een groep. Onze teams richten zich vooral op de kracht die je in je hebt. Wat drijft je? Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? We zoeken zo naar de juiste manier van herstel. Dit duurt zo kort als het kan en zo lang als nodig is. 

Folder

Afspraak afzeggen of verplaatsen

Het is belangrijk dat je langskomt bij de afspraken die we inplannen. Zo verloopt je behandeling zo goed mogelijk. Lukt het toch niet om langs te komen? Laat het dan zo snel mogelijk weten. Doe dit minimaal 24 uur van tevoren. Je kunt je afspraak afzeggen via de zorgadministratie: 088-3365677.

Locaties

Jongvolwassenencircuit Leeuwarden
Sixmastraat 2
8932PA Leeuwarden
088-3365677

Jongvolwassenencircuit Drachten
Zonnedauw 2A
9202PA Drachten
088-3365677

Jongvolwassenencircuit Heerenveen
K.R. Poststraat 131
8448EB Heerenveen
088-3365677

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen je eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we jou het beste kunnen helpen. We vragen je meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Kan ik mijn behandelaar spreken?

De receptie of zorgadministratie kan kijken of jouw behandelaar er is. Is hij of zij er niet? Dan maken we een terugbelverzoek. We hebben alle telefoonnummers van de recepties of zorgadministratie op 1 pagina gezet.

Ik heb een vraag over mijn medicatie. Bij wie kan ik terecht?

Bel de zorgadministratie waar je in behandeling bent. De medewerker van de zorgadministratie helpt je verder. De telefoonnummers vind je hier: locatie-overzicht.