GGZ Friesland presenteert Sociaal Plan ‘Samen in Beweging’

Geplaatst op: 04-07-2022

Na een constructieve samenwerking tussen GGZ Friesland en de vakbonden FBZ, CNV, NU ’91 en FNV, werd donderdag 30 juni het nieuwe Sociaal Plan ondertekend door alle betrokken partijen. ‘Samen in Beweging’ is de titel van het document.

En dus werd er een soort hybride taartmoment ingelast. Op de Marshallweg in Leeuwarden zaten Daniëlle Cappetti en Karen Veenstra – zij zijn namens HR betrokken geweest bij het proces- en leden van de OR, die als toehoorder hun medewerking verleenden. De verschillende vakbondsleden kregen allen op hun werk- of thuisadres gebak toegestuurd en genoten op afstand mee. Dat geldt ook voor bestuurder Paul de Bot.

,,Het is een feestelijk moment”, leidt Daniëlle de bijeenkomst in. ,,Eind oktober hebben we elkaar voor het eerst digitaal de hand geschud. Toen begon de fase van verkennen. Het is een constructief traject geweest, waarin we ook wel de nodige hobbels moesten nemen, maar er ligt nu een prachtig, transparant sociaal plan dat bijdraagt aan de mobiliteit en de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Het proces was boeiend en mooi en ik ben trots op het resultaat.”

Dat onderschrijft Paul de Bot: ,,Het is mooi wat we met elkaar gedaan hebben. Ik vind het ook mooi dat duurzame inzetbaarheid en mobiliteit belangrijke onderdelen van het akkoord zijn. Hulde en dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.”

Namens vakbond FBZ nam Brigitte Sprokholt het woord: ,,Het proces heeft inderdaad de nodige hick-ups gehad, maar dat is soms juist nodig om tot een resultaat te komen waar iedereen tevreden van wordt. Als je de weg naar elkaar maar weer weet te vinden. Nu staat er precies in wat we bedoeld hebben.”

,,Laten we dan nu de taart aansnijden en op die manier ‘proosten’ op de mooie samenwerking”, besluit Daniëlle de ochtend. Samen in Beweging heeft een looptijd tot en met eind juni 2025.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?