GGZ Friesland geeft training 'Eerste hulp bij psychische problemen'

Geplaatst op: 28-04-2017

Wat doe je als bijvoorbeeld je moeder een psychose krijgt? En wat zeg je tegen iemand die ernstig depressief is? Bel je de huisarts of bijvoorbeeld 112? Op deze en nog veel meer vragen biedt GGZ Friesland antwoord via de cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’. Nu eerst voor medewerkers, op termijn ook voor het grote publiek.

De training is in Australië ontwikkeld onder de naam Mental Health First Aid (MHFA) en is sinds kort ook naar Nederland gehaald. De training is verdeeld over vier dagdelen van elk drie uur en wordt gegeven door vijf gecertificeerde trainers van GGZ Friesland. De kosten bedragen 275 euro.

Tijdens de training leert u eerste hulp te bieden bij psychische klachten. Dit kan zowel in een vroeg stadium als in een acuut stadium zijn. Daarnaast wordt uw kennis vergroot en draagt de training bij aan het verminderen van vooroordelen over psychische gezondheidsproblemen.

Iedereen kan psychische klachten krijgen. Juist daarom is het van groot belang dat u weet hoe u in zo’n situatie iemand kunt helpen. Deel deze informatie daarom ook vooral met mensen binnen je eigen netwerk.

Bekijk het GGZ College

Als GGZ Friesland besteedden we op dinsdag 17 januari al aandacht aan deze trainingsmethode tijdens ons GGZ College. Dat is een webinar die live uitgezonden werd op internet. Plaats van handeling was een volledige gevulde zaal in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De uitzending is hier terug te kijken. Meer informatie over MHFA vind je op www.mhfa.nl.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?