GGZ Friesland biedt betaalde werk-leerplekken voor verpleegkundigen in opleiding

Geplaatst op: 25-10-2018

GGZ Friesland biedt vanaf februari 2019 betaalde werk-leerplekken aan voor mbo-studenten of derde-/vierdejaarsstudenten hbo-Verpleegkunde. Reden hiervoor is de constatering dat verpleegkundigen schaars worden door krapte op de arbeidsmarkt. Om daar op in te spelen heeft GGZ Friesland met nog vier andere noordelijke ggz-instellingen de handen ineen geslagen. Samen worden achttien betaalde opleidingsplekken voor hbo-Verpleegkunde aangeboden.

Mbo’ers die hun diploma Verpleegkunde of een andere zorg en welzijn opleiding niveau 4 op zak hebben, kunnen solliciteren op een betaalde opleidingsplek. Daarnaast zijn ook mensen met een hbo SPH- of MWD-opleiding welkom, net als derde-/vierdejaarsstudenten hbo-Verpleegkunde. 

Hoor jij bij een van deze doelgroepen, ben je gemotiveerd en heb je affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg? Dan is dit zeker een kans om je verder te ontwikkelen.

'Gluren bij de buren'

In een periode variërend van tweeënhalf tot vier jaar - afhankelijk van de vooropleiding - wordt de student opgeleid tot hbo-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen en Windesheim Zwolle. Tijdens de opleiding wordt werken en leren met elkaar gecombineerd. Tijdens het werk-leertraject werken de studenten minimaal twee keer één jaar op verschillende afdelingen binnen de door hun gekozen instelling. Ook is er de mogelijkheid om bij één van de partners een jaar een leer-werkperiode te doen.

Gunstige arbeidsvoorwaarden

Geselecteerden krijgen een leer- en arbeidsovereenkomst van minimaal 28 uur per week inclusief 4 uur per week voor studietijd. Ook ontvangen zij een volledige vergoeding van het collegegeld en een boekenbudget. Zij krijgen een vast contract als zij klaar zijn met hun opleiding.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?