GGZ College over psychoses: indrukwekkend en leerzaam

Geplaatst op: 21-03-2018

Verhelderend en leerzaam. Maar ook nuttig en indrukwekkend. De meningen over de zevende editie van het GGZ College van GGZ Friesland werden in verschillende woorden verpakt, maar de strekking in de nababbel was steevast een positieve. Het onderwerp, psychoses, sprak veel bezoekers aan en ook online werd dinsdag door honderden mensen gekeken naar de live-webinar. 

Onder leiding van presentatrice Katja Westra spraken in stadsschouwburg De Harmonie psychiater Lex Wunderink, verpleegkundig specialiste Nynke Boonstra en GZ-psycholoog Aaltsja Malda met elkaar over het fenomeen psychose en onder meer het onstaan ervan en het omgaan ermee. Interessante kijkersvragen van het onlinepubliek werden afgewisseld met stellingen waarbij zowel via het web als in de zaal gestemd kon worden. 

Het meest indrukwekkende was zonder enige twijfel het verhaal van Bas Labruyère. Een filmmaker, maar ook ervaringsdeskundige op het gebied van psychoses. Die twee zaken verenigde hij tot één: op advies van zijn psychiater maakt Labruyère een film over de psychiatrische aandoening die hem jarenlang in zijn greep hield. Het resultaat werd een docu van ruim een uur, getiteld Verloren Jaren. 

De volledige uitzending van GGZ College komt overigens deze week nog online. Het volgende GGZ College is op 29 mei. Houd voor meer informatie de website ggzcollege.nl in de gaten. 

 

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?