Ik heb het ook meegemaakt

Ik wist dat ik een probleem had, maar ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan


'Twee keer eerder ben ik in behandeling geweest bij GGZ Friesland. Maar ik wilde alles in mijn eentje doen en ik verdoofde mijzelf met drank en drugs. Hierdoor hadden de behandelingen niet het gewenste effect. Het keerpunt kwam voor mij nadat ik een delict had gepleegd en hiervoor vast kwam te zitten. Dit was voor mij het moment dat ik inzag dat het zo niet verder kon en dat ik vanaf nu alle hulp moest aangrijpen. Tijdens mijn periode in detentie heb ik aan mijn verslaving gewerkt en via de reclassering ben ik op eigen verzoek weer in behandeling gekomen bij GGZ Friesland.

Door de behandelingen bij GGZ Friesland heb ik geleerd om over mijn problemen en emoties te praten, zodat bepaalde gedachtes niet in mijn hoofd blijven dwalen. De vertrouwensband tussen mij en mijn behandelaar is goed en ik heb een klik met haar. Ze veroordeelt me niet en ik merk dat ze me echt wil helpen. We doen het samen, ik sta er niet alleen voor. Door de behandelingen ben ik socialer geworden, maar ook minder agressief en prikkelbaar. Af en toe heb ik nog wel eens een slechtere dag, maar ik heb geleerd dat dit niet erg is en dat iedereen dit wel eens heeft. Ook kan ik nu beter ‘nee’ zeggen, mijn grenzen duidelijker aangeven en ik zorg beter voor mijzelf. Van mijn omgeving hoor ik dat ik een draai van 180 graden heb gemaakt. Het is fijn dat ook zij zien dat het beter gaat met mij.

Mijn tip: niet nadenken en gewoon hulp zoeken! Onthoud dat je niet de enige bent, er zijn meer mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden als jij en dat er mensen zijn die jou kunnen helpen.'

Meer weten?

Direct hulp nodig?