Eetstoornissen

Wij zijn er voor mensen die met problematisch eetgedrag grip proberen te krijgen op psychische of sociale problemen. Er zijn verschillende manieren: heel weinig eten, eetbuien of veel eten, vaak in combinatie met braken of heel veel sporten. Een eetstoornis ontstaat doordat er iets anders aan de hand is. U bent heel onzeker, het gaat thuis niet goed of u denkt heel negatief over uzelf. Uw eetgedrag geeft een gevoel van houvast en controle. Hoe langer u wacht met hulp zoeken, hoe groter de gevolgen zijn. Een eetstoornis is heel slecht voor het lichaam. Doordat u zich schaamt en er niet over wilt praten, verliest u het contact met uw omgeving.

Ons doel

We leren u hoe u weer op een gezonde manier kunt eten en bewegen. Samen kijken we hoe het kan dat u een eetstoornis hebt gekregen en wat de gevolgen ervan zijn. We helpen u om beter om te gaan met emoties, gevoelens en lastige situaties. Ons doel is te zorgen dat u geen eetstoornis meer hebt en te voorkomen dat u er in de toekomst weer last van krijgt.

We helpen mensen met Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder (eetbuien) of een mengvorm daarvan (eetstoornis anders gespecificeerd). 

Meer weten?

Direct hulp nodig?