Twaalf trainers opgeleid voor 'Samenwerken voor Veiligheid'

Geplaatst op: 23-04-2018

Twaalf trainers gaan binnen GGZ Friesland de basistraining 'Samenwerken voor Veiligheid' uitwerken. Zij zijn daartoe in de afgelopen twee maanden opgeleid door Margreet Timmer, specialist in het werken met de zogeheten Signs of Safety en Partnering for Safety. 

De twaalf trainers om wie het gaat zijn: Alian Merkus, Anneke Hamstra, Lammijna Hofstra, Wietze Zuidema, Sipke Hoekema, Anne Kadijk, Yde de Boer, Martje Yntema, Hester Kooijman, Sjoukje de Boer, Alice Speelman en Reinette Montsma.

In juni dit jaar zullen binnen GGZ Friesland de eerste teams hierin getraind gaan worden. Deze teams zijn de koplopers in het doorlopen van de trainingsreis die gestart is rondom het vergroten van de kennis betreft de Kindcheck, de Familiecheck, het vergroten van de vaardigheden in het signaleren en bespreken van geweld naar de laatste stap het toewerken naar veiligheid.

In de trainingen staat aansluiten bij patiënten voorop als route naar die veiligheid, altijd in samenwerking met patiënt en het systeem (anders gezegd: familie en andere naasten) eromheen. Het trainingsprogramma, sluit aan bij het familiebeleid en het herstelgericht werken. Doordat teams samen de training doen, worden meters gemaakt in innoveren van deze speerpunten.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?